Μπακογιάννης: «Je suis Μπουτάρης ξεκάθαρα»

Την αλληλεγγύη του στον Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο περιφερειάρχης, Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μέσω του οποίου καυτηριάζει με τον πιο δεικτικό τρόπο την επίθεση από ακροδεξιούς προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Δεν καταδικάζουμε ΠΑΡΑ τα όσα λέει ο Μπουτάρης, ΠΑΡΑ τα όσα πιστεύει. Καταδικάζουμε ΕΠΕΙΔΗ έχει δικαίωμα να τα λέει, ΕΠΕΙΔΗ τα πιστεύει» υπογραμμίζει εκτός των άλλων ο περιφερειάρχης, Στερεάς Ελλάδας και συνεχίζει: «Μοιάζει σαν τα τελευταία χρόνια να έχουμε πάρει ως κοινωνία ταχύρρυθμα μαθήματα στο μίσος. Εκπαιδευτήκαμε να μισούμε τον ΑΛΛΟΝ. Ξεκινήσαμε από το να μισούμε τους ξένους και φτάσαμε να μισούμε ο ένας τον άλλον.

Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, είναι η απεικόνιση αυτής της πραγματικότητας. Αυτό που με συγκλόνισε βλέποντας το βίντεο της επίθεσης είναι η σκηνή όπου ένας άντρας κυνηγάει να δείρει τον Μπουτάρη, κρατώντας αγκαλιά του την τρίχρονη (περίπου) κόρη του. Βρίζει και κουνάει τη γροθιά με το ένα χέρι και με το άλλο κρατάει ένα μωρό» υπογραμμίζει ο Κ. Μπακογιάννης που έχει σήμερα και την ονομαστική του εορτή.

“Ας είμαστε ξεκάθαροι”

Και συνεχίζει: «Όταν λέμε λοιπόν ότι καταδικάζουμε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ας τολμήσουμε να είμαστε επιτέλους ξεκάθαροι: δεν καταδικάζουμε ΠΑΡΑ τα όσα λέει ο Μπουτάρης. Παρά τα όσα πιστεύει. Καταδικάζουμε ΕΠΕΙΔΗ έχει δικαίωμα να τα λέει. ΕΠΕΙΔΗ τα πιστεύει».

Για να καταλήξει: «Επειδή αν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο, τότε δεν είμαστε μια ελεύθερη κοινωνία με προοπτικές για τα παιδιά μας, αλλά ένας οργουελικός φασιστικός εφιάλτης. Je suis Μπουτάρης λοιπόν, ξεκάθαρα».