INTIME

Μπακογιάννη: «Η φτηνή χρηματοδότηση τελείωσε, η λιτότητα συνεχίζεται»

Τον προβληματισμό της για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η πολυσυζητημένη «έξοδος από τα μνημόνια» εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η 21η Αυγούστου θα έπρεπε να ήταν μια μέρα, στην οποία η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, δυστυχώς είναι μια μέρα που τελείωσε η φθηνή χρηματοδότηση των Ευρωπαίων και η Ελλάδα πλέον πρέπει να σταθεί στα πόδια της απευθυνόμενη στις αγορές, οι οποίες στη φάση αυτή δείχνουν πολύ μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα», εξήγησε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, με δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Από τη μία η φτηνή χρηματοδότηση τελείωσε, η λιτότητα συνεχίζεται με δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση 5,5 δισ. Μια λιτότητα, η οποία έχει φτάσει τον ελληνικό λαό στα όριά του. Η υπερφορολόγηση, η έλλειψη επενδύσεων και η έλλειψη ανάπτυξης δημιουργεί πλέον μια θηλιά γύρω από τους Έλληνες πολίτες, μια θηλιά η οποία σφίγγει κάθε μέρα», συμπλήρωσε η βουλευτής της ΝΔ.

«Στοχευμένες προσλήψεις στο Δημόσιο»

Όσον αφορά το Δημόσιο, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις» σε τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Αστυνομία.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν προσλήψεις στη λογική ότι μπορούμε να παίρνουμε από κηπουρούς μέχρι ό,τι θέλετε σε μέρη όπου δεν υπάρχουν κήποι κ.ο.κ.», διευκρίνισε και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα σοβαρότητας. Χρειάζεται να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ότι ο πολιτικός που του μιλάει, αυτά τα λίγα που λέει θα τα κάνει πράξη αύριο. Για να τα κάνει όμως πράξη αύριο πρέπει να είναι σοβαρά αυτά που λέει, πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα».

Στήριξη στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ερωτηθείσα για τις αιχμηρές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, η τομεάρχης της ΝΔ σχολίασε ότι «ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει βληθεί κατά τρόπο απερίγραπτο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε:

«Έχουν βρει τον κ. Γεωργιάδη ως ένα στόχο για να του ρίχνουν βελάκια και είναι ένα στέλεχος της παράταξης το οποίο έχει έναν τρόπο δικό του να εκφράζεται και εν πάση περιπτώσει είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη. Τώρα αν ενοχλεί το Μαξίμου, αυτό είναι πρόβλημα του Μαξίμου».

Παράλληλα, τόνισε ότι τον τόνο της πόλωσης δεν τον δίνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά η κυβέρνηση και συμπλήρωσε:

«Επειδή δεν είμαστε και χθεσινοί, να θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στην απόλυτη καταστροφή, όταν ήμασταν τρεις μέρες εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης, η ΝΔ τότε -και έχασε ο κ. Τσίπρας 40 βουλευτές τότε- και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δώσαμε τη μάχη, ψηφίσαμε, πήραμε πάνω μας την ευθύνη της ψήφου μας και κρατήσαμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

Αποδείξαμε στην πράξη με τον πιο σοβαρό και μέγιστο τρόπο την προσπάθειά μας να υπάρξει μια συναίνεση. Έναντι αυτού βρεθήκαμε απέναντι σε έναν κύριο Τσίπρα, με έναν κύριο Καμμένο παρέα, οι οποίοι πολιτεύθηκαν επί τρία χρόνια με απίστευτο χαμηλό πολιτικό λόγο, με έναν ανύπαρκτο πολιτικό πολιτισμό, με ένα κυνήγι μαγισσών άνευ προηγουμένου και με μια ένταση στη ρητορική του πολιτικού τους λόγου, η οποία ήταν πρωτοφανής».

«Η συναίνεση… θέλει δύο»

Ακόμη, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε με καυστικό τρόπο το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη, λέγοντας:

«Ένας άνθρωπος 44 ετών, ο οποίος βγαίνει να μιλήσει στον ελληνικό λαό γι’ αυτή την καινούργια μέρα, θα του μιλήσει για το μέλλον, θα του πει τις προτάσεις του. Αντ’ αυτού υπάρχει ένα βαθύ διχαστικό μήνυμα. Αυτή την ευθύνη την έχει ακέραια ο κ. Τσίπρας και σας το λέω με λύπη, δεν θα ήθελα να είναι έτσι, αλλά τι να κάνουμε που η συναίνεση θέλει δύο, είναι σαν το τανγκό;».

«Με σοβαρές προτάσεις στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης»

Όσον αφορά την επικείμενη ΔΕΘ, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για «να κάνει πλειοδοσία υποσχέσεων», καθώς «θα ήταν τεράστιο λάθος και εξαιρετικά ανεύθυνο εκ μέρους του, αν το έκανε αυτό».

Απεναντίας, «θα πάει με τις σοβαρές προτάσεις της ΝΔ και θα πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό: αυτά μπορώ να κάνω, αυτά θα τα κάνω, γι’ αυτά δεσμεύομαι και ούτε ένα και παραπάνω και ούτε ένα και λιγότερο».

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν θα παρασυρθεί (ο πρόεδρος της ΝΔ) από την παροχολογία γιατί ξέρει ότι αύριο το πρωί θα έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και όποιος ξέρει ότι θα έχει αύριο το πρωί την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας είναι πάρα πολύ προσεκτικός σε αυτά τα οποία λέει».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «αυτός που φεύγει μπορεί να τάζει παπάδες, να σκίζει μνημόνια, να έχει τις αγορές να χορεύουν με τα νταούλια».