Μπορεί και πρέπει να νικήσει η Ροτσντέιλ

Στο χέρι της Ροτσντέιλ είναι η παραμονή στη League One, και έχει μπροστά της έναν… μίνι μαραθώνιο για να το πετύχει.

Πρέπει να νικήσει

Η Ροτσντέιλ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της League One, 4 βαθμούς μακριά από τη σωτηρία της. Όμως έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: έχει 2 παιχνίδια λιγότερα από τη Γουίμπλεντον (που είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού), 3 παιχνίδια λιγότερα από τη Μίλτον Κέινς Ντονς, που ισοβαθμεί με τη Γουίμπλεντον, και 4 παιχνίδια λιγότερα από τη Νορθάμπτον, που βρίσκεται ακριβώς από πάνω της! Το πρόγραμμά της θα είναι βέβαια φορτωμένο μέχρι τα μέσα Απριλίου, με ένα παιχνίδι κάθε τρεις μέρες, όμως η σωτηρία της είναι καθαρά δική της υπόθεση.

Είναι όμως γεγονός ότι τουλάχιστον 3 από τα επόμενα 5 παιχνίδια της είναι δύσκολα, κόντρα σε Γουίγκαν, Πόρτσμουθ και Πιτέρμπορο. Αν λοιπόν σήμερα δε γίνει η καλή αρχή απέναντι στην ουραγό Μπέρι, τότε η Ρότσντεϊλ θα πρέπει να κάνει έναν πραγματικό άθλο για να παραμείνει στην κατηγορία.

Η Μπέρι έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής στη League One, αλλά πρακτικά μοιάζει σαν να την έχει ήδη αποχαιρετήσει. Απέχει 12 βαθμούς από τη σωτηρία της, 7 αγωνιστικές πριν το τέλος, και προέρχεται από 4 διαδοχικές ήττες, ενώ έχει να νικήσει από τις 24 Φεβρουαρίου (2-1 την Τζίλιγκαμ). Η ψυχολογία στο “στρατόπεδο” της Μπέρι προφανώς είναι κακή, ενώ αντίθετα η Ροτσντέιλ… πετάει μετά τη μεγάλη νίκη της (και μάλιστα με ανατροπή) με 3-1 επί της Σριούσμπερι, με την οποία την γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η νίκη είναι μονόδρομος για τη Ροτσντέιλ απόψε, και πιστεύουμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει και θα κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία – οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ισοδυναμούσε με… αυτοκτονία.

Πηγή: bet3.gr