Καμαλβαντί: Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου πέραν του 20%

Το Ιράν έχει την ικανότητα να αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου πάνω από 20%, αν και δεν σχεδιάζει προς το παρόν να το κάνει, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα άλλα μέρη για να διασώσουν την διεθνή πυρηνική συμφωνία που υπέγραψαν με το Ιράν το 2015.

“Αρχίσαμε να αίρουμε τους περιορισμούς στην δική μας Έρευνα και Ανάπτυξη τους οποίους επέβαλε η συμφωνία (…) σε αυτό θα περιληφθεί η ανάπτυξη πιο γρήγορων και εξελιγμένων συστημάτων φυγοκέντρησης (…) όλα αυτά τα βήματα είναι αναστρέψιμα αν η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Μπεχρούζ Καμαλβαντί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Στη συνέντευξη αυτή ο Καμαλβαντί εξέθεσε τα μέτρα που λαμβάνει η Τεχεράνη στο πλαίσιο του περιορισμού των δεσμεύσεών της απέναντι στη διεθνή κοινότητα όσον αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα βάσει της συμφωνίας του 2015.

Στην σημερινή ατζέντα της Τεχεράνης βρίσκεται η ανάπτυξη νέων ειδών συσκευών φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμού ουρανίου, πρόσθεσε ο Καμαλβαντί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Προς το παρόν δεν το χρειαζόμαστε, αλλά η ανάπτυξη νέων ειδών συσκευών φυγοκέντρησης υπάρχει στην ατζέντα μας”, δήλωσε.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.