Μ. Ζορπίδης: Η κυβέρνηση παραμερίζει τα Επιμελητήρια

Τον αποκλεισμό των Επιμελητηρίων από τις διαβουλεύσεις για τις νέες ρυθμίσεις για τις μικροπιστώσεις προς τις επιχειρήσεις καταγγέλλει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης.

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον αποκλεισμό των Επιμελητηρίων από μία διαβούλευση που τα αφορούν απόλυτα. Η σημερινή, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αγνοούν και παραμερίζουν τον θεσμό εκείνο, που είναι ο καλύτερος γνώστης του χώρου και διαθέτει γνώση, πείρα και δυνατότητες να κάνει ουσιαστικές βελτιώσεις και να βοηθήσει στην προετοιμασία ενός καλύτερου νομοθετήματος! Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως στην προσπάθεια αυτή θα μας έχουν συμμάχους τους. Και ότι θα βρουν στα Επιμελητήρια τους καλύτερους, τους θετικότερους και τους εποικοδομητικότερους συνομιλητές» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

«Αντίθετα, επιμένουν να συνεργάζονται μόνο με συμβούλους και στελέχη που δεν γνωρίζουν όπως εμείς την Αγορά και την επιχειρηματικότητα. Η δεύτερη παρατήρηση μας αφορά την ουσία: το νομοθέτημα που προετοιμάζεται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο κινδυνεύει να θυμίζει σταγόνα στον ωκεανό εάν δεν λάβει πιο φιλόδοξα, πιο γενναιόδωρα και πιο τολμηρά χαρακτηριστικά» καταλήγει η ανακοίνωση.