«Προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

«Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη. Επιδιώκουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν είμαστε μόνοι μας» διεμήνυσε από την Θράκη στην Τουρκία, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης, μιλώντας στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ως επικεφαλής επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και εν όψει της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ, διαβεβαίωσε ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά η κυβέρνηση θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και ότι «τα μανίκια θα παραμείνουν σηκωμένα».

Μιλώντας για τους δύο πρώτους μήνες της κυβέρνησης ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση στελεχώθηκε τάχιστα και αξιοκρατικά. Τα πρώτα νομοσχέδια έθεσαν τις βάσεις για ένα επιτελικό και ευέλικτο κράτος. Έθεσαν τις βάσεις για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Και από εκεί και πέρα, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, βάλαμε τέλος στα capital controls, αποκαθιστούμε την τάξη στα πανεπιστήμιά μας, ξεκλειδώνουμε επενδυτικά σχέδια-σύμβολα, όπως το Ελληνικό και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να διαχυθεί η ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα».

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι όλα αυτά «ήταν μόνο η αρχή», δεσμευόμενος απέναντι στους πολίτες ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους στην ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία και την καθημερινότητα. «Αυτό είναι το στοίχημα. Έτσι θα μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε: Ναι! Εμείς πετύχαμε εκεί όπου άλλοι απέτυχαν. Γιατί; Διότι έχουμε το όραμα, το σχέδιο, τους ανθρώπους, τη βούληση», υπογράμμισε.

Παράλληλα επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους «για να πάρει ανάσα η κοινωνία και νέα δυναμική η οικονομία», να διαμορφώσει ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον «που δεν θα μπλοκάρει, αλλά θα υπηρετεί την επιχειρηματικότητα», να περιορίσει τη γραφειοκρατία, να βάλει στο φουλ τις μηχανές της ανάπτυξης και να δημιουργήσει νέες -και καλύτερα αμειβόμενες- θέσεις εργασίας. Μόνον έτσι, σημείωσε, «θα έχουμε περισσότερους πόρους με λιγότερους φόρους και θα γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων».

Στόχος από εδώ και πέρα, όπως είπε, είναι «να επιστρέψει η αξιοπιστία στη χώρα μας και η υπερηφάνεια σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Για να μπορέσουμε να εκφράσουμε και πάλι, αυθεντικά, την ιδεολογία του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο και να εκπροσωπήσουμε όλο το φάσμα του μεσαίου χώρου, με οδηγούς το μέτρο και το ήθος. Για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και πάλι, τη μέση αστική τάξη, τον ελεύθερο επαγγελματία, το μικρομεσαίο επιχειρηματία…».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.