Μ.Χρυσοχοΐδης: Για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αλλαγή αντιτρομοκρτικής στρατηγικής στην Ευρώπη

Το θέμα της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και τα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων στην Ελλάδα, αλλά και οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική στην Ε.Ε., καθώς και οι πρωτοβουλίες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την καταπολέμηση των συγκεκριμένων προκλήσεων, ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ε.Ε. κ. Gilles de Kerchove, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Ευρωπαίος συντονιστής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ε.Ε. και της EUROPOL να υποστηρίξει με τεχνογνωσία την Ελλάδα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στους «επιστρέφοντες αλλοδαπούς μαχητές» και την χρήση των νέων τεχνολογιών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

O κ. Χρυσοχοίδης τόνισε τη σημασία της σταθερής συνεργασίας με τον Συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης, ενώ ο κ. de Kerchove από την πλευρά του εξέφρασε την πεποίθησή πως η Ελλάδα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα υποστηρίξουν τις αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική της Ε.Ε.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.