Τι είδους βιβλία προτιμούν οι Ρώσοι σύμφωνα με νέα έρευνα;

Το 96% των Ρώσων, δηλαδή η συντριπτική τους πλειοψηφία, διαβάζει βιβλία, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (WCIOM).

Ωστόσο διαβάζουν βιβλία διαφόρων ειδών. Συγκεκριμένα το 31% δείχνει προτίμηση σε παιδικά βιβλία, το 30% διαβάζει μυθιστορήματα ιστορικού περιεχομένου και το 27% λογοτεχνικά βιβλία και βιβλία που έχουν ως θέμα τις διάφορες οικιακές δραστηριότητες και ενασχολήσεις.

Επίσης ο ένας στους τέσσερις Ρώσους, δηλαδή το 26%, διαβάζει βιβλία ρωσικής και ξένης λογοτεχνίας, ενώ το 22% προτιμάει τη λογοτεχνία του φανταστικού. Το 21% δείχνει ενδιαφέρον για επιστημονικά βιβλία και βιβλία που αναφέρονται στα διάφορα επαγγέλματα.

Το 20% διαβάζει βιβλία βοηθήματα και ενημερωτικά βιβλία, το 16% ρωσικά γυναικεία αστυνομικά μυθιστορήματα, το 12% ρωσικά αστυνομικά μυθιστορήματα και το 12% ξένα αστυνομικά μυθιστορήματα.

Περίπου το 87% των Ρώσων δήλωσαν ότι έχουν βιβλιοθήκη στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα το 44% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι στην βιβλιοθήκη τους έχουν μέχρι 100 βιβλία , το 23% περίπου από 100-300 βιβλία και το 5% έχουν μια πλούσια βιβλιοθήκη με 500-1000 βιβλία. .

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ