Νέα επίθεση Τραμπ στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter, επιτέθηκε ξανά με δριμύτητα στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ και την έρευνα που διεξάγει για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, λίγες ώρες πριν δημοσιοποιηθούν νεώτερα στοιχεία για τις έρευνες αυτές.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εξάλλου τον διορισμό του Ουίλιαμ Μπαρ –πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί Τζορτζ Μπους του νεώτερου– στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. Ο τελευταίο απολύθηκε τον περασμένο μήνα, μετά από πολύμηνη αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στα πρώτα μηνύματά του, που αναρτήθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, τοπική ώρα, ο Τραμπ έκανε και πάλι λόγο για τις «πολυάριθμες συγκρούσεις συμφερόντων» του εισαγγελέα Μάλερ. Τα έβαλε επίσης με όλους τους συνήθεις στόχους του: τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ –τον οποίο απέλυσε τον Μάιο του 2017– με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν και με το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός εισαγγελέας και πρώην διευθυντής του FBI πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα νεώτερα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά του, κυρίως σε ό,τι αφορά το κατά πόσο συνεργάστηκε με την ομάδα του ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην δικηγόρος και έμπιστος του Τραμπ. Πρόσφατα ο Κόεν παραδέχτηκε ότι είπε ψέμματα στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για τις επαφές του με Ρώσους σχετικά με ένα κατασκευαστικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομάδα του Μάλερ πρόκειται επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ψέματα που κατέθεσε στο FBI ο πρώην διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, ο οποίος δέχτηκε να συνεργαστεί με την έρευνα ώστε να του επιβληθεί μειωμένη ποινή σε μια παλαιότερη υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ