ΝΔ: «Άλλη μία Γραμματεία για τους ημετέρους»

«Από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δημιουργεί συνεχώς νέες κρατικές δομές για να βολεύει ημετέρους, φορτώνοντας το κόστος τους στους φορολογούμενους» υποστηρίζει η ΝΔ.

Όπως αναφέρει, «τελευταίο κρούσμα» είναι η νέα «Ειδική Γραμματεία Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης(!), η οποία ψηφίστηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η νέα αυτή Ειδική Γραμματεία που συστήνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως με τη θέσπιση και αυτής της νέας Γραμματείας, «ο αριθμός των νέων θέσεων γραμματέων με τις οποίες έχει φορτώσει τη Δημόσια Διοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 φτάνει αισίως τις 32. Με άλλα λόγια, επί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα θέση γραμματέα ή αναπληρωτή γραμματέα κάθε 1,5 μήνα».

Η ΝΔ επισημαίνει ότι «το κόστος μόνο της μισθοδοσίας των 32 αυτών νέων θέσεων ημετέρων γραμματέων ξεπερνά το 1,6 εκατομμύριο ευρώ. Αν, μάλιστα, συμπεριληφθούν στον υπολογισμό και οι μετακλητοί συνεργάτες, το συνολικό κόστος φτάνει σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως».

«Η Γραμματεία δεν προσφέρει τίποτα άλλο»

«Το κύριο πρόβλημα όμως είναι πως η νέα αυτή Γραμματεία δεν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο μια κομματικά ελεγχόμενη παραδιοίκηση, η οποία έχει παρόμοιες και επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες με τις υφιστάμενες μονάδες του υπουργείου και στην οποία θα βρουν καταφύγιο – με ειδικά προνόμια – 25 ημέτεροι ως “εμπειρογνώμονες”.

Η Νέα Δημοκρατία, σεβόμενη τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, και όπως επανειλημμένως έχει δεσμευθεί, θα καταργήσει όλες αυτές τις περιττές δομές που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα διατηρήσει μόνο τις απολύτως απαραίτητες για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της έργου» καταλήγει η Πειραιώς.