ΝΔ: «Εξωφρενική η αγωγή Βαξεβάνη κατά Ζαχαράκη»

Και αγωγή σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, όπως έκανε γνωστό σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση, αποκαλώντας τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» ως «το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., ο Κώστας Βαξεβάνης «δεν αρκέστηκε μόνο στην ποινική δίωξη» της κ. Ζαχαράκη, αλλά «αξιώνει το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως».

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος της, κινώντας πρόσφατα την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της, καθώς σε τηλεοπτική εμφάνισή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη».

«Κατά της ΝΔ η αγωγή»

Όπως αναφέρει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση, η αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της Ν.Δ., που είναι «προφανές ότι θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη».

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει πως «ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται» και καλεί «ευθέως» τον Αλέξη Τσίπρα «να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει.

Ας ενημερώσει, τέλος, τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346» καταλήγει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.