ΝΔ: «Σχέδιο που θα βελτιώσει τη μέριμνα για την ψυχική υγεία των παιδιών μας»

Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έκαναν ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας, Ιάσονας Φωτήλας.

«Οι συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των νέων της χώρας μας καθιστούν αναγκαία την εκπόνηση ενός σχεδίου που έμπρακτα θα βελτιώσει τη μέριμνα για την ψυχική υγεία των παιδιών μας», τόνισαν μεταξύ άλλων.

Η πλήρης δήλωση των βουλευτών της ΝΔ:

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τιμά στις 10 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας εστιάζοντας στο θέμα “Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει”. Στόχος του, είναι η ενημέρωση τόσο για τους παράγοντες κινδύνου όσο και για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των νέων μας από την οικονομική κρίση, είναι ορατές: Αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης άγχους και κατάθλιψης, διαταραχών συμπεριφοράς (όπως ο εθισμός στις οθόνες/διαδίκτυο) αλλά και άλλων ψυχοπαθολογικών εκδηλώσεων στα παιδιά και στους εφήβους (διαταραχές διατροφής/ανορεξία). Επίσης, το ποσοστό Ελλήνων μαθητών που κάνουν χρήση εισπνεόμενων ουσιών είναι υψηλότερο από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών (12.5% έναντι 7.2%) και οι έφηβοί μας αναφέρουν το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης από το σχολείο.

Η ψυχική υγεία, και μάλιστα αυτή των νέων ανθρώπων, είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για τη Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε σχεδιάσει ένα σύστημα υποστήριξης σε όλα τα επίπεδα (σχολείο, οικογένεια, κοινότητα, ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών εφήβων) το οποίο δεν θα αφήνει τους νέους αβοήθητους».