ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας πλέον προσβάλλει τους Έλληνες απροκάλυπτα»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η ΝΔ, στο ενημερωτικό σημείωμά της για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Σε αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει, μεταξύ άλλων, όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο από την «κυβέρνηση μειοψηφίας», καθώς και τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για όσους αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΝΔ:

Για την «κυβέρνηση μειοψηφίας»:

«Αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα εδώ και 15 μέρες κυβερνάται για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση από μια κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Φάνηκε αυτό περίτρανα το τελευταίο διήμερο όταν η Κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ με κοινοβουλευτικά τερτίπια τα οποία, όμως, και δεν της βγήκαν όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα που να στηρίξει έστω και επί της αρχής το σχέδιό της.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε να ευτελίζεται ακόμη περισσότερο η λειτουργία του Κοινοβουλίου με πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο στην κοινοβουλευτική παράδοση. Αυτό το συνονθύλευμα που παριστάνει την κυβέρνηση σαν μια κουρελού που αναζητεί σε κάθε νομοσχέδιο δύο τρία ρετάλια για να νομοθετεί, δεν είναι εικόνα σοβαρού κράτους.

Ο κ. Τσίπρας κρέμεται επί της ουσίας από τις ορέξεις του κ. Καμμένου ή οποιουδήποτε κόμματος της αντιπολίτευσης. Αν κάποιο κόμμα αντιπολιτευόμενο κόμμα δεν συναινεί κάθε μέρα στη βουλή η χώρα θα παραμένει ακυβέρνητη. Χθες στην επιτροπή Παιδείας ο κ. Γαβρόγλου απεδείχθη ότι δεν είχε την πλειοψηφία για να περάσει τον εκλεκτό του στην Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Δεν έχει προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, υποψήφιος Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής να μην λαμβάνει τη σύμφωνη γνώμη, κατά τη σχετική διαδικασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και παρ’ όλα αυτά να διορίζεται. Ο κ. Γαβρόγλου είναι πολιτικά έκθετος για δύο λόγους: Αφενός γιατί ο υποψήφιος Πρόεδρος ήταν μέχρι πρότινος προσωπικός του σύμβουλος στο Υπουργείο. Και είναι προφανές ότι προσωπικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να μπαίνουν επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών. Αφετέρου γιατί δεν είχε την πολιτική ευθιξία να αποσύρει την υποψηφιότητα από τη στιγμή που δεν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής.

Για τις «προσβολές του κ. Τσίπρα»:

«Ο κ. Τσίπρας πλέον προσβάλλει τους Έλληνες απροκάλυπτα. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το είχε ξανακάνει μιλώντας για “ετερόκλητο όχλο”, μετά τα πρώτα συλλαλητήρια. Το έκανε και τώρα μπροστά σε ξένους ηγέτες στη Σύνοδο των χωρών του Νότου της Ε.Ε. στη Λευκωσία.

Η στάση του δείχνει σε πόση υπόληψη έχει τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών και επιβεβαιώνει την απόλυτη απουσία οποιουδήποτε σεβασμού απέναντι στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που αντιτάσσονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και ενώ ο κ. Τσίπρας δείχνει πόσο ενδιαφέρεται για τις απόψεις των πολιτών, αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι ο κ. Ζάεφ εξακολουθεί να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία», παραβιάζοντας το πνεύμα και αυτής ακόμη την επιζήμιας συμφωνίας που κύρωσαν. Αποδεικνύει, έτσι, άλλη μια φορά, ότι δεν είναι μόνο ένας Πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Κόντρα στις προκλήσεις του οι  Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Για την «κομματικοποίηση του κράτους»:

«Από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δημιουργεί συνεχώς νέες κρατικές δομές για να βολεύει κομματικούς εγκάθετους, φορτώνοντας το κόστος τους στους φορολογούμενους. Η νέα αυτή Ειδική Γραμματεία που συστήνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Με τη θέσπιση της ο αριθμός των νέων θέσεων Γραμματέων με τις οποίες έχει φορτώσει τη Δημόσια Διοίκηση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 φτάνει αισίως τις 32.

Με άλλα λόγια, επί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα θέση Γραμματέα ή Αναπληρωτή Γραμματέα κάθε 1,5 μήνα. Το κόστος μόνο της μισθοδοσίας των 32 αυτών νέων θέσεων Γραμματέων ξεπερνά το 1,6 εκατομμύριο ευρώ. Αν, μάλιστα, συμπεριληφθούν στον υπολογισμό και οι μετακλητοί συνεργάτες, το συνολικό κόστος φτάνει σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το κύριο πρόβλημα, όμως, είναι πως η νέα αυτή Γραμματεία δεν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο μια κομματικά ελεγχόμενη παραδιοίκηση, η οποία έχει παρόμοιες και επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες με τις υφιστάμενες μονάδες του Υπουργείου και στην οποία θα βρουν καταφύγιο -με ειδικά προνόμια- 25 κομματικά διορισμένοι ως «εμπειρογνώμονες». Η Ν.Δ. σεβόμενη τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, και όπως επανειλημμένως έχει δεσμευθεί θα καταργήσει όλες αυτές τις περιττές δομές που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα διατηρήσει μόνο τις απολύτως απαραίτητες για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της έργου.

Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Η κ. Χριστοδουλοπούλου μετά τους μετανάστες που λιάζονται στο κέντρο της Αθήνας τώρα φαντασιώνεται και δημοσίους υπαλλήλους που σταυροκοπιούνται κάθε πρωί κάτω από την εικόνα της. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή προς τα χιλιάδες στελέχη της δημόσιας διοίκησης αλλά και στους νέους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στο δημόσιο με τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ από το να ακούνε ουσιαστικά τη φράση: “ψηφίστε μας για μια θέση στον ήλιο του δημοσίου”.

Η δήλωση αυτή ξεγυμνώνει την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για το Κράτος-λάφυρο, στο οποίο μπαίνεις μόνο εφόσον ψηφίσεις “σωστά”. Όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τα μικρά φοβισμένα ανθρωπάκια όπως θέλει να τους βλέπει η Κυβέρνηση και η κα. Χριστοδουλοπούλου. Και για το λόγο αυτό, τέτοιες νοσηρές λογικές δεν μπορούν να ριζώσουν στο δημοσιο-υπαλληλικό σώμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κυβερνητικής μονταζιέρας περί απολύσεων και παγώματος προσλήψεων. Η Νέα Δημοκρατία σέβεται τους θεσμούς και τη συνέχεια του κράτους, αντίθετα από τη σημερινή Κυβέρνηση».

Για την «ανανέωση στη ΝΔ» και την «ετοιμότητα για εκλογές»:

«Την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών. Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν, κατά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, τα στελέχη της -γραμματείς, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπρόσωποι, αλλά και στενοί συνεργάτες και σύμβουλοι του Προέδρου της ΝΔ- που είχαν θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ.

Όπως επίσης και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β’ Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Οι ανακοινώσεις των νέων γραμματειών και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν σήμερα. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη».