ΝΔ: «Τι φοβάται η κυβέρνηση και δε στέλνει το πλήρες κείμενο της συμφωνίας»

Ανακοίνωση – απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, εξέδωσε η ΝΔ, μετά τα σχόλια του υπουργού Επικρατείας στην ΕΡΤ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός δε νομιμοποιείται όχι μόνο να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αλλά ούτε «καν να την υπογράψει», ενώ ρωτά την κυβέρνηση γιατί δεν έχει στείλει ακόμη στην Πειραιώς το πλήρες κείμενο της συμφωνίας.

Αναλυτικά η απάντηση της ΝΔ στον Δ. Τζανακόπουλο:

«Ο κ.Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του.

Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.

Υ.Γ Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου».