ΝΔ: «Ως τσιφλίκι αντιμετωπίζει την Δικαιοσύνη ο Στ. Κοντονής»

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι «παρεμβάσεις» του Σταύρου Κοντονή στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Ν. Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Κ. Καραγκούνης, είπαν χαρακτηριστικά πως «ο κ. Κοντονής επιχειρεί να παρέμβει με αντιθεσμικό τρόπο στις επιλογές των ανωτάτων δικαστικών, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του και επιβεβαιώνοντας την καθεστωτική νοοτροπία που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση».

Οι δύο Τομεάρχες συνέχισαν και δήλωσαν πως «χωρίς κανέναν διάλογο, όπως καταγγέλλει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προτείνει τη μείωση του ελάχιστου ορίου της υπηρεσίας των Αρεοπαγιτών και των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, προκειμένου να επιλεγούν οι νέοι Αντιπρόεδροι και ο Εισαγγελέας, ενώ παράλληλα και χωρίς καμία αιτιολογία παρατείνει τη θητεία των αθλητικών δικαστών.

Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες της πρωτοβουλίας του κ. Υπουργού δεν κρύβονται και ο ίδιος με τη συμπεριφορά του προσβάλλει βάναυσα τον θεσμό της Δικαιοσύνης, την οποία θα έπρεπε να υπηρετεί.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κοντονής οφείλει άμεσα να αποσύρει τις διατάξεις αυτές και να σταματήσει τις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει άλλες αντιθεσμικές παρεμβάσεις και θα αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών».