Βρετανία: Στο νοσοκομείο 12χρονος επειδή του κατέσχεσαν οι αρχές τη θεραπευτική κάνναβη

Σε νοσοκομείο του Λονδίνου χρειάστηκε να διακομιστεί ένας 12χρονος επιληπτικός, λίγες μέρες αφότου οι αρχές τού κατέσχεσαν ελαίου κάνναβης που χρησιμοποιούσε για θεραπευτικούς σκοπούς.

Ο Μπίλι Κάλντγουελ είχε ταξιδέψει στον Καναδά με τη μητέρα του, Σάρλοτ, για να προμηθευτεί το έλαιο κάνναβης, επειδή απαγορεύτηκε στο γιατρό του να του το συνταγογραφεί. Όταν μητέρα και γιος επέστρεψαν στο Λονδίνο, οι τελωνειακές αρχές τους το κατέσχεσαν.

«Ο Μπίλι έχει άμεση ανάγκη του φαρμάκου του κατά της επιληψίας, το οποίο κατασχέθηκε», ανέφερε η μητέρα του σε ανακοίνωσή της.

Η ίδια είπε ότι οι επιληπτικές κρίσεις του γιου της, οι οποίες ενέχουν όλες τον κίνδυνο θανάτου, επανήλθαν την Τρίτη μετά την κατάσχεση του φαρμάκου. Πρόσθεσε ότι όταν ο γιος της χρησιμοποιούσε το έλαιο κάνναβης δεν πάθαινε κρίσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο για να σχολιάσει την υπόθεση. Νωρίτερα ωστόσο, είχε ανακοινώσει ότι ενώ βλέπει θετικά την έκκληση της μητέρας, είναι υποχρεωμένο να σταματήσει την εισαγωγή των απαγορευμένων ουσιών στη χώρα.

Ο βρετανικός νόμος δεν αναγνωρίζει θεραπευτική αξία στην κάνναβη. Η οικογένεια Κάλντγουελ, η οποία διαμένει στη Βόρεια Ιρλανδία, έχει λάβει τη στήριξη πολλών βουλευτών από διαφορετικά κόμματα.

Ο Μπίλι κάνει χρήση θεραπευτικού ελαίου κάνναβης με συνταγογράφηση του οικογενειακού του γιατρού για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά οι προμήθειές του εξαντλήθηκαν αφότου το υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από τον γιατρό του να μη του συνταγογραφεί πλέον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ