Νοτοπούλου: «Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι»

«Δεν είμαι Ιφιγένεια εν βορείω Ελλάδι! Δεν το ζω έτσι. Θα αναμετρηθώ με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν όσους και όσες ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν θα αναμετρηθώ με τα φαντάσματα», δηλώνει η Κατερίνα Νοτοποούλου, ερωτηθείσα εάν ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να γίνει θυσία στο βωμό της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ίδια, εξάλλου, υποστηρίζει για το εν λόγω ζήτημα στην εφημερίδα Documento: «Κατέρρευσε η επικίνδυνη ανοησία περί “μακεδονικής μειονότητας”, κατέρρευσε και η επικίνδυνη ανοησία περί “αναγνώρισης μακεδονικής εθνότητας” που μας ταΐζει η ΝΔ. Οι πολίτες της Μακεδονίας δεν ασχολούνται με τα ψέματα της ΝΔ. Ούτε τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης, που κάποτε έλεγαν να τελειώνουμε με τους μακεδονομάχους και τώρα βλέπουν παραχώρηση εθνότητας. Εκείνοι θα πρέπει να βρουν άλλο προεκλογικό αφήγημα».

Η Κ. Νοτοπούλου απαντά στους επικριτές της

Όσον αφορά την κριτική που έχει δεχτεί, η ίδια αναφέρει: «Δεν περίμενα να μου προσάπτουν την ηλικία μου ως μειονέκτημα. Ξέρω την πόλη μου, ξέρω τα προβλήματα της περιοχής μου, έχω σχέδιο. Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους μου εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός τη διεύθυνση του γραφείου του και εκ του αποτελέσματος κρίθηκα για να αναλάβω το υφυπουργείο».

Σημειώνει, πάντως, ότι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη «μοιάζει πολωμένο λόγω του ονοματολογικού» και υποστηρίζει πως «η πολιτική πόλωση με όχημα το ονοματολογικό είναι το έσχατο καταφύγιο της αντιπολίτευσης. Προσπαθεί να την εξαπλώσει σε όλη τη χώρα για να βλάψει την κυβέρνηση μην έχοντας άλλο τρόπο. Αλλά έχει αποτύχει. Σέβομαι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό και τους καλώ σε κάθε ευκαιρία να το συζητήσουμε. Αλλά θα δώσουμε μάχη να γίνει κατανοητό ότι η πόλη δεν πρέπει να υποκύψει σε φαντασιακές πολώσεις».

Οι σκέψεις της για τη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά την κύρια προεκλογική της δέσμευση, η ίδια απαντά: «Δήμος… προβλήματα… Η καθημερινότητα του πολίτη. Χρειαζόμαστε μία καθαρή, ασφαλή, όμορφη πόλη. Και να έχει και χώρους στάθμευσης! Βασικό. Μια πόλη προσβάσιμη και ελκυστική. Μια πόλη ανοιχτή, που να σε προκαλεί να ζήσεις σε αυτήν ό,τι ονειρεύτηκες. Βασική μου δέσμευση είναι να βρεθώ αντιμέτωπη με τα βάσανα που διαιωνίζονται στη Θεσσαλονίκη».

Τέλος, για την παρουσία της στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης η κ. Νοτοπούλου δηλώνει:

«Το ΥΜΑΘ ηγείται αυτήν τη στιγμή της αναπτυξιακής προσπάθειας στη βόρεια Ελλάδα. Η περιοχή μας μετατρέπεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό (υλοποιούμε τον αναπτυξιακό νόμο 3499/16), δουλεύουμε ώστε να γίνει ένα μεγάλο τεχνολογικό πάρκο με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) να βρίσκει επιτέλους στόχο. Η ΕΥΑΘ προβαίνει σε υδροδοτικά έργα, η ΔΕΘ αποκτά σταθερές επιχειρηματικές συμμαχίες. Το κυβερνητικό έργο προχωρά τάχιστα, ολοκληρώνονται τα δημόσια έργα και φτιάχνονται κοινωνικές δομές και υποδομές. Αλλάξαμε τις προτεραιότητες του υπουργείου. Βάλαμε πρώτη την αναπτυξιακή πολιτική και μαζί την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και τη στήριξη της νεολαίας. Το ΥΜΑΘ συνεργάζεται με φορείς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς, και λύνει ζητήματα της καθημερινότητας».