Ντάουνιγκ Στριτ: Το Λονδίνο δεν θα ανακαλέσει το Brexit

Την δική της απάντηση έδωσε η βρετανική κυβέρνηση της Τερέζας Μέι, σχετικά με την πρόταση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ανακαλέσει το άρθρο 50, που αφορά την αποχώρησή του από το μπλοκ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας Κάμπος Σάντζες-Μπορντόνα, προτείνει στο Δικαστήριο της ΕΕ που αναμένεται να αποφανθεί επί του θέματος σε δεύτερο χρόνο, αλλά με ταχεία διαδικασία, να αποφανθεί ότι το άρθρο 50 της ΣΛΕΕ επιτρέπει τη «μονομερή ανάκληση της γνωστοποίησης της πρόθεσης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, έως την οριστικοποίηση και επισημοποίηση της συμφωνίας για την αποχώρηση, υπό τον όρο ότι η ανάκληση αποφασίστηκε σύμφωνα με τις συνταγματικές απαιτήσεις του κράτους μέλους, κοινοποιήθηκε επισήμως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν συνεπάγεται καταχρηστική πρακτική».

«Όχι» σε ανάκληση του Brexit λέει η Ντάουνινγκ Στριτ

Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακαλέσει τη γνωστοποίηση της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Μέι. Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι οι δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα δεν αποτελούν την τελική απόφαση.