Νότια Κορέα: Ρεκόρ συμμετοχής σε διαδήλωση γυναικών κατά της κρυφής κάμερας

Με τη συμμετοχή 70.000 γυναικών πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση στη Νότια Κορέα σε διαδήλωση κατά της κρυφής κάμερας.

Η νέα διαδήλωση με τη συμμετοχή 70.000 γυναικών είχε ξανά το αίτημα προς τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα για την καταστολή της «πορνογραφίας από κρυφή κάμερα» έγινε σήμερα στη Νότια Κορέα, στη Σεούλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Συνολικά οι συγκεντρωμένες ήταν κατά 10.000 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη μηνιαία διαδήλωση, παρά τον πρωτοφανή καύσωνα που πλήττει τη χώρα καθώς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 37 βαθμούς.

Οι κινητοποιήσεις αυτές διοργανώνονται από τον Μάιο, δεν σταματούν να κερδίζουν σε μέγεθος κι έχουν γίνει οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις γυναικών στη Νότια Κορέα, όπου η ορμή του κινήματος #MeToo απελευθέρωσε τόσο τον θυμό, όσο και τον λόγο.

Οι διαδηλώτριες καταγγέλλουν ένα ολοένα εντεινόμενο φαινόμενο που ονομάζεται «molka»: βίντεο μαγνητοσκοπούν γυναίκες εν αγνοία τους και σε βάρος τους μέσα στις τουαλέτες, στο σχολείο, μέσα στα τρένα, στα αποδυτήρια, σε βεστιάρια.

Σχεδόν καθημερινά, ο Τύπος γράφει για τη σύλληψη ανδρών που πιάστηκαν την ώρα που μαγνητοσκοπούσαν μυστικά γυναίκες σε πολύ ιδιωτικές στιγμές της ζωής τους.

Οι ηδονοβλεψίες είναι καθηγητές, γιατροί, πάστορες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αστυνομικοί, ακόμη κι ένας δικαστής. Συνήθως τιμωρούνται με πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης με αναστολή. Οι διαδηλώτριες ζητούν αυστηρότερες κυρώσεις και παύση της λειτουργίας ιστοτόπων που μεταδίδουν τα βίντεο αυτά.

«Οι γυναικείες τουαλέτες σ’ αυτή τη χώρα έχουν μολυνθεί με κρυφές κάμερες!» φώναζαν ο διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Γκουανγκουαμούν, όπου πραγματοποιούνται γενικά οι μαζικές κινητοποιήσεις στη Σεούλ.

Οι γυναίκες καλούσαν την κυβέρνηση να «καταστείλει τις εγκληματικές αυτές ενέργειες». Ορισμένες κρατούσαν πανό που έγραφαν «δε μπορούμε πια να ζούμε έτσι» ή «Νότια Κορέα, χώρα της κατασκοπευτικής κάμερας». Οι περισσότερες έκρυβαν το πρόσωπό τους κάτω από τα καπέλα, τα γυαλιά ηλίου και τις χειρουργικές μάσκες που φορούσαν, από φόβο μήπως υποστούν αντίποινα ή παρενόχληση στο Διαδίκτυο.

Οι αναφορές στην αστυνομία που κάνουν λόγο για περιστατικά με κρυφές κάμερες αυξήθηκαν από 1.100 το 2010, σε 6.500 πέρυσι.