Ν. Ζηλανδία: Στους 51 οι νεκροί από την επίθεση σε τεμένη

Ένας Τούρκος πολίτης ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τις φονικές επιθέσεις σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία στις 15 Μαρτίου, υπέκυψε στα τραύματά του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τους πυροβολισμούς στους 51.

«Δυστυχώς χάσαμε τον πολίτη μας Ζεκερίγια Τουγιάν, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην αποτρόπαιη επίθεση στο Κράιστσερτς», έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Ο αδελφός του Τουγιάν δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πως ο Τουγιάν χειρουργήθηκε, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν.

«Δεν μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία»

«Χειρουργήθηκε σήμερα, δεν μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία και τον χάσαμε. Ήμασταν χαρούμενοι γιατί νομίζαμε ότι πήγαινε καλά, πάλευε για 50 μέρες», είπε ο Γιαχία Τουγιάν, σύμφωνα με το Anadolu.

Σε βάρος του 28χρονου δράστη, Μπρέντον Τάραντ, έχουν απαγγελθεί 50 κατηγορίες για φόνο στο χειρότερο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στην Νέα Ζηλανδία σε καιρό ειρήνης. Άλλοι 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.

Δείτε επίσης: Η αντιπολίτευση στην Αλβανία είναι έτοιμη να κλείσει τους δρόμους