Μπακατσέλος: «Στη ΔΕΘ ανεβάζουμε ψηλά τον πήχη»

Το μήνυμα πως «με τη φετινή παρουσία ανεβάζουμε σταθερά και ψηλά τον πήχη και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες για μια σταθερή και συνεπή παρουσία της Αμερικής στη ΔΕΘ», έστειλε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος.

Κατά την παρουσίαση της συμμετοχής των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση, ο κ. Μπακατσέλος τόνισε πως το προσεχές διάστημα μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο επιδιώκει να αναδείξει ακόμα περισσότερο ό,τι πιο καινοτόμο και τεχνολογικά υψηλό παράγεται στις ΗΠΑ και να μεταφέρει εδώ ως γνώση, κουλτούρα και δράση, τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στην ελληνική πραγματικότητα.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως στη φετινή 84η ΔΕΘ το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ και το προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ενεργοποιεί ένα κύκλο σεμιναρίων, παρουσιάσεων με τον τίτλο «Talks and Events», διαμορφώνοντας «πρακτικά ένα ολοκληρωμένο θεματικό πλαίσιο με υψηλού επιπέδου εισηγητές μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν μια σειρά από άξονες, όπως τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική, έξυπνες πόλεις, κυκλική οικονομία, ανταγωνιστικότητα και μικρές επιχειρήσεις».

Αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημασία της φετινής συμμετοχής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρός του τονίζει πως γίνεται σαφής ο ρόλος του ως του θεσμικού εκείνου φορέα που λειτουργεί με τρόπο σοβαρό και συντεταγμένο προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισης του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και της διασύνδεσης του με τις βέλτιστες πρακτικές.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.