Ν. Παππάς: Αυτό θα είναι το διακύβευμα των εκλογών

Η συνέχεια της πορείας ανάκαμψης ή η επιστροφή στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν θα είναι το διακύβευμα των εκλογών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ν. Παππάς στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Για το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη σημείωσε πως: «Είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα, γιατί είναι μια τομή στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική ιστορία της χώρας, είναι η μέρα που κλείνει η περίοδος κατά την οποία η χώρα μας ήταν στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης κι αυτό μας γεμίζει με δυνατότητες και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε μια πορεία ανάκαμψης η οποία είχε αρχίσει και μέσα στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος».

« Η ΝΔ ζει μια παταγώδη διάψευση»

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, ο κ. Παππάς παρατήρησε πως «έχει φανεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βάζει μυαλό» και συνέχισε: «Ζει αυτές τις μέρες τη μεγαλύτερη ιδεολογική και πολιτική της διάψευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να έχει βγάλει συμπεράσματα από την πρόσφατη ιστορία. Αναμασάει τις παλιές ιστορίες επιτυχίας της διακυβέρνησης Σαμαρά, δεν μας έχει πει ποιες πολιτικές από αυτές που εφάρμοσε θέλει να αλλάξει. Θέλει απλώς να τις επαναφέρει. Νοσταλγούν τις εποχές που μπορούσαν υπό την απειλή των μνημονίων, της χρεοκοπίας και των αξιολογήσεων να μπορούν να επιβάλλουν πολιτικές, οι οποίες σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής και οικονομικής ομαλότητας δεν μπορούν να κερδίσουν την πλειοψηφία του λαού ».

Οφείλει να μην συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας

Ως προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παρατήρησε πως «κάποιοι θα πρέπει να μείνουν στον θεσμικό τους ρόλο και να μην νοσταλγούν τον παλιό τους ρόλο» και συνέχισε: «Έχει άγχος δικαίωσης της οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Η οικονομική πολιτική που άσκησε ο κ. Στουρνάρας ήταν αποτυχημένη. Και ορθώς ο ελληνικός λαός, αυτή την οικονομική πολιτική την απέρριψε. Κάποιοι αισθάνονται ότι ο σκληρός πυρήνας της ατζέντας της οικονομικής πολιτικής την οποία υπηρετούν, δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς εξωτερικό καταναγκασμό. Αυτό τους ανησυχεί και γι αυτό προσδοκούσαν να πάμε σε προληπτική γραμμή πίστωσης, ή να έχουμε παράταση του μνημονίου. Οφείλει να μην συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας».

«Διεκδικούμε να πείσουμε τον Καμμένο»

Σε ερώτηση για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ στο ονοματολογικό, ο κ. Παππάς απάντησε ως εξής: «Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων ως προς την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει και μέσα στη Βουλή πλειοψηφία, η οποία μπορεί να κάνει αυτή τη λύση που βρίσκεται στο τραπέζι να τελεσφορήσει. Και, βεβαίως, υπάρχει και χρόνος, νομίζω, ο οποίος καθώς περνάει και καθώς κυλάει το νερό στο αυλάκι, να πειστούν ακόμα και οι δύσπιστοι ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Διεκδικούμε να πείσουμε και τον Πάνο Καμμένο».