Ν. Παππάς για Σκοπιανό: «Δύο είναι οι κερδισμένοι»

“Η συμφωνία η οποία έχουμε στο Μακεδονικό είναι μία συμφωνία που διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα και βελτιώνει τη θέση της χώρας» τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνέχισε λέγοντας: “Βελτιώνει τη θέση και της γειτονικής χώρας. Είναι μία συμφωνία στην οποία και οι δύο είναι κερδισμένοι, δεν είναι και οι δύο προδότες” Εμείς φέραμε μία συμφωνία η οποία είναι λειτουργική. Το κρίσιμο είναι ότι υπάρχει ένα διαζύγιο ρητό, το οποίο πάρθηκε ως απόφαση από τους γείτονες μας μέσα από μία τεράστια πολιτική σύγκρουση”.

Επιτέθηκε στη ΝΔ σχετικά με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για τη συμφωνία υποστηρίζοντας ότι: “Η ΝΔ έχει δομικό πρόβλημα, αυτή τη στιγμή έχει κάνει μία τεράστια μετατόπιση. Μετατοπίζεται από τη γραμμή της υπεράσπισης του Βουκουρεστίου, στη γραμμή Σαμαρά 1992, η οποία ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η γραμμή η οποία θεωρεί το Βουκουρέστι απλώς μία μπλόφα, η γραμμή η οποία κάνει τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει και στο υπουργείο Εξωτερικών για λογαριασμό της ΝΔ να δαγκώνουν τη γλώσσα τους και να σφίγγονται”.

Για τα συλλαλητήρια

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις του κόσμου γύρω από τη συμφωνία με τα Σκόπια απάντησε ότι: “είχαμε μεγάλα συλλαλητήρια τα οποία έγιναν πριν ολοκληρωθεί και διατυπωθεί η συμφωνία. Πάρα πολύς κόσμος από τον κόσμο που κατέβηκε με αυξημένες ευαισθησίες πρώτον δεν είχε καλή αντίληψη για το τι είχε υπογράψει η χώρα μας και δεύτερον κατέβηκε διότι θεώρησε ότι με μία συμφωνία που θα έφερνε η κυβέρνηση θα υπήρχε μία προσβολή και διεκδίκηση των γειτόνων απέναντι στην αρχαία ελληνική ιστορία της Μακεδονίας, την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, της Ολυμπιάδας, του Αριστοτέλη. Αυτό στη συμφωνία είναι όσο καθαρό μπορεί να γίνει σε μία διεθνή συμφωνία. Ρητώς οι γείτονες μας δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική κληρονομιά… Και οι άνθρωποι που είναι στρατευμένοι στην Χρυσή Αυγή και αυτοί που είναι στη ΝΔ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες συναποτελούνται από ανθρώπους οι οποίοι μεταξύ τους γνωρίζονται”.

“Με τις τηλεοπτικές άδειες ρυθμίζεται το τοπίο”

Τέλος, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η πρώτη και σοβαρότερη κατάσταση που αλλάζει είναι ότι έχουμε ένα ρυθμισμένο τοπίο που σημαίνει ότι τα κανάλια μπορούν να κάνουν τον σχεδιασμό τους. Φεύγουμε από τη φάση όπου τα κανάλια ήταν οργανισμοί οι οποίοι επειδή δεν έβγαιναν οικονομικά συμπίεζαν και τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς, την ποιότητα του προγράμματος… Είναι μία κατάσταση ρυθμισμένη, είναι αυστηρά τα κριτήρια. Εάν έχουμε πέντε κανάλια οι εργαζόμενοι θα είναι 2.000 κατ’ ελάχιστον στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, εάν έχουμε έξι κανάλια θα είναι 2.400. Είναι ένα καθαρό τοπίο για την επόμενη δεκαετία”.