Ξανά υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης η Μαρία Ιωαννίδου

Την υποψηφιότητάς της για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Μαρία Ιωαννίδου, με τον συνδυασμό «Δημοτική Συμμαχία».

Η κ. Ιωαννίδου ήταν υποψήφια και το 2013 αλλά είχε αποσύρει την υποψηφιότητάς της, καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε επίθεση ξυλοδαρμού στο πολιτικό της γραφείο, μία ημέρα πριν την κατάθεση του συνδυασμού της στο Πρωτοδικείο.

Ποια είναι η Μαρία Ιωαννίδου

Η Μαρία Ιωαννίδου είναι το μεσαίο από τα τρία παιδιά του Θεοδώρου Ιωαννίδη και της Μεταξίας Καλαιτζάκη. Γεννήθηκε στο χωριό Φούφας Εορδαίας του Ν. Κοζάνης ενώ από πλευρά της μητέρας της έχει καταγωγή από την Άρδασσα, χωριό της ίδιας περιοχής.

Από τριών ετών κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη πατρίδα της . Ανήκει στην 4η γενιά προσφύγων από Σμύρνη και Πόντο.

Σπούδασε Φυσιοθεραπεία στην Θεσσαλονίκη και Νοσηλευτική στην Αλεξανδρούπολη, όπως επίσης είναι πτυχιούχος Βοτανολογίας, Δημοσίων Σχέσεων και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σπούδασε στη σχολή Αγιογραφίας της Ι.Μ. Λαγκαδά και μαθαίνει την τέχνη του ψηφιδωτού. Ίδρυσε τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Βόρειας Ελλάδας, με έδρα την Θεσσαλονίκη στον οποίο είναι και Πρόεδρος. Μέσα από τον Σύλλογο, παραδίδει μαθήματα καλλιτεχνικών, ζωγραφικής, την τέχνη του πηλού και του κοσμήματος αφιλοκερδώς σε μικρά παιδιά.

Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, από τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί το “Ταξίδι στο Φούφα του χθες και του σήμερα”, “Καπετάν Φούφας ο Σταυραετός του Πάρνωνα” (2009), “Η Αγία της Κλεισούρας, ‘Οταν η Αγιoσύνη συνάντησε τον Μοναχισμό”, “Η μπάμπω Χρύσσω, η γερόντισσα της Μονής της Αγίας Παρασκευής” (20012),” Μαρτυρίες Προσφύγων από Σμύρνη και Πόντο” (2015), κλπ.

Υπήρξε Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εκλεγμένη με τη Δημοτική Παράταξη του Στέλιου Παπαθεμελή από το 2010-2014 και συγκεκριμένα στο Β΄Δημοτικό Διαμέρισμα. Συμμετείχε στις Βουλευτικές Εκλογές του 2012 ως Υποψήφια Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης με τον Συνδυασμό ΟΧΙ Σ. Παπαθεμελή – Καζάκη. Το 2013 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ως Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η πρώτη Ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τον Δήμο,με την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη, “Για μία Θεσσαλονίκη με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΣ” όμως 9 μήνε αργότερα απέσυρε την υποψηφιότητά της λόγω του ξυλοδαρμού που υπέστη μέσα στο πολιτικό της γραφείο, μία ημέρα πριν την κατάθεση του συνδυασμού της στο Πρωτοδικείο.

Τιμήθηκε με το Βραβείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το 2015.

Υπήρξε αθλήτρια του στίβου στα 100μ. με εμπόδια, στην ομάδα του ΠΑΟΚ με πολλές διακρίσεις.

Το σημαντικότερο γεγονός, όμως, της ζωής της, είναι η γέννηση των παιδιών της. Ο ρόλος της μάνας, θεωρεί πως είναι για την ίδια η σπουδαιότερη διάκριση.