Ξεκίνησε απομάκρυνση των καμένων δένδρων από την Λεωφόρο Μαραθώνος

Ξεκίνησε σήμερα η απομάκρυνση των καμένων δένδρων από την απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Μέλη του δασικού συνεταιρισμού Στενής Ευβοίας, μαζί με κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, προχώρησαν στη διευθέτησή των καμένων δέντρων με υλοτόμηση μέσα στην κοίτη και με δημιουργία κορμοδεμάτων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα, κλιμάκιο του ΥΠΕΝ, αποτελούμενο από τον γενικό διευθυντή Δασών και τον διευθυντή Προστασίας Δασών, μαζί με τον δασάρχη Πεντέλης, επισκέφθηκαν την καμένη περιοχή των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα.

Ακολούθησε συνάντηση στο δημαρχείο Ραφήνας με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Παλπατζή και στη συνέχεια το κλιμάκιο του υπουργείου μετέβη στη Λ. Μαραθώνος, όπου διαπιστώθηκε η έναρξη της υλοτόμησης.

Ξεκίνησε η συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπάζων

Εξάλλου, τα μέλη κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, συνάντηση κατά την οποία εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προβλήματα αφορούν κυρίως τη συλλογή κλαδιών, οικοσκευών και μπάζων από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Ήδη, σε συνεργασία με τους δύο δήμους (Ραφήνας και Μαραθώνα) και τους συναρμόδιους φορείς δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν.