Ξεκινά αύριο η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου

Ολοκληρώνονται σήμερα οι προετοιμασίες για την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η γερμανική έκθεση, με τη δεσπόζουσα θέση στο χώρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για το αυτοκίνητο, πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια και εναλλάσσεται με την Έκθεση του Παρισιού.

Η αυριανή ημέρα και η Τέταρτη είναι αφιερωμένες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το χώρο του αυτοκινήτου. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που συμμετέχουν στην έκθεση θα πραγματοποιήσουν τις παγκόσμιες πρεμιέρες των νέων μοντέλων και των τεχνολογιών.

Από την Πέμπτη 12 Σεπτέμβριου έως την Κυριακή 22 Σεπτέμβριου, θα επισκεφθούν την έκθεση οι φίλοι των τεσσάρων τροχών.

Η φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσιάζει περιορισμένο ενδιαφέρον γιατί απουσιάζουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναπροσαρμόζουν την πολιτική τους στην επικοινωνία με τους υποψήφιους αγοραστές και μειώνουν τη συμμετοχή τους στις διεθνείς εκθέσεις. Ανάλογη μειωμένη συμμετοχή παρατηρήθηκε στις προηγούμενες εκθέσεις που έγιναν στην Γενεύη και στο Παρίσι.

Οι διοργανωτές των διεθνών εκθέσεων για το αυτοκίνητο, αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν την απουσία των κατασκευαστών και να εμπλουτίσουν τις εκθέσεις με νέες δραστηριότητες και συμμετοχές από άλλους κλάδους που έχουν σχέση με την χρήση του αυτοκινήτου.

Από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης απουσιάζουν οι εξής μάρκες: Toyota, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Suzuki, Peugeot, Citroen, DS, Volvo, Fiat, Chrysler, Jeep, Alfa Romeo, Abarth, Rolls – Royce, Aston Martin, Alpine, Tesla, Infiniti, GM Chevrolet και Cadillac.

Ωστόσο, στη φετινή διοργάνωση, όσες μάρκες συμμετέχουν, θα δώσουν έμφαση, στα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, στα υβριδικά νέας γενιάς, στις τελευταίες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και στις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας.

Σπύρος Ρέκκας

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.