Ξεκινούν σήμερα τα “Μερκούρεια 2019” στον Δ. Νεάπολης-Συκεών

Σήμερα, Τετάρτη 21 Αυγούστου, ανοίγει η αυλαία για τη γιορτή του θεάτρου και του πολιτισμού “Μερκούρεια 2019” στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, που διοργανώνεται για 25η χρονιά και συγκεντρώνει τέσσερα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ), το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και τις δημοτικές σκηνές του διοργανωτή δήμου, που παρουσιάζουν τις φετινές θεατρικές παραγωγές τους.

Τα 25α «Μερκούρεια» ολοκληρώνονται την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας-Θεσσαλικό Θέατρο, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Καλαμάτας, το ΚΘΒΕ και τα θεατρικά εργαστήρια του δήμου «ΘΕΣΠΙΣ» και «Μελίνα Μερκούρη». Η πρεμιέρα γίνεται με τη «Φαύστα» του Μποστ από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΘΕΣΠΙΣ» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για να ολοκληρωθούν οι παραστάσεις με το έργο «Ράφτης κυριών» του Φεϋντώ.

Συνολικά θα δοθούν επτά θεατρικές παραστάσεις από ισάριθμες θεατρικές σκηνές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσουν: «Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» του Νίκου Φώσκολου (22/8 ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας), «Μαμά! Το Δωμάτιο των Θαυμάτων» (23/8 ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων), «Το τάβλι» (24/8 ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης), «Μιστέρο Μπούφο» του Ντάριο Φο (25/8 ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας), «Επταπύργιο – Ένας αιώνας σε μια μέρα 1899-1989» (28/8 Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος) και «Ράφτης κυριών» (29/8 Κεντρική Σκηνή Δήμου Νεάπολης Συκεών – Θεατρικά Εργαστήρια «Μελίνα Μερκούρη»).

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.