Οδηγός φονικής νταλίκας: «Είχα πιει αλλά ένιωθα καλά»

Σοκαριστική είναι η ομολογία του οδηγού της φονικής νταλίκας που σκόρπισε τον τρόμο χθες το πρωί στην Αθήνα πως: «Είχα πιει αλλά ένιωθα καλά».

Καταιγιστικά για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας που χθες το πρωί, στη Λεωφόρο Κηφισού, ξέφυγε της πορείας του και έστειλε στο θάνατο δύο άτομα, τραυματίζοντας σοβαρά ακόμα ένα, είναι τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του.

Διώκεται ήδη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε θάνατος καθώς και για τέσσερα ακόμα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τι υποστήριξε ο ίδιος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο ίδιος υποστήριξε:  «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν “άκουσε” το τιμόνι.»

Τον «καίνε οι μαρτυρίες»

Τι αναφέρουν όμως οι καταθέσεις αστυνομικών που επιλήφθηκαν της υπόθεσής αλλά και αυτόπτες μάρτυρες;

Αστυνομικός Α’:
«Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος».

Αστυνομικός Β´:
«Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα….»

Άλλος αστυνομικός μάρτυρας λέει ότι κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα «Στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα». Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί βρισκόντουσαν στο τιμόνι πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα.

Όπως μάλιστα αποκαλύφτηκε ο δράστης, στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της Ιεράς οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισός είχε καταληφθεί  να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.

«Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος»

Αυτόπτης μάρτυρας, κατέθεσε:
«Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες».

Άλλος αυτόπτης, είπε: 
«Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα… Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού….Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος.».