ΙΝΤΙΜΕ

Οι δικηγόροι της Αθήνας στο πλευρό των πυρόπληκτων

Στο πλευρό των πυρόπληκτων στέκεται το Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, συνδράμοντας με όποιον τρόπο κριθεί αναγκαίο από τους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό οι δικηγόροι της Αθήνας θα βοηθήσουν στη διεκπεραίωση των αιτήσεων αποζημιώσεων των πυρόπληκτων.

Ήδη, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά από συνεννόηση του Προέδρου του με τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, επισκέφθηκε σήμερα τους πληγέντες Δήμους και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου Ραφήνας και την Γεν. Γραμματέα του Δήμου Μαραθώνα καθώς και πολίτες – θύματα των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση που σήμερα επικρατεί και για τα άμεσα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι πυρόπληκτοι κάτοικοι τους.

Ενόψει της έναρξης υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους, η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ εξέφρασε την βούληση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο και της πρόσφατης απόφασης του ΔΣ,  να συνδράμει τις υπηρεσίες των Δήμων με όποιον τρόπο κριθεί αναγκαίο από αυτούς για την έγκαιρη και σωστή παραλαβή και διεκπεραίωση των αιτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό για την υποβοήθηση του έργου της διεκπεραίωσης των αιτήσεων των πυρόπληκτων για διάστημα ενός μηνός. Ο ΔΣΑ θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και θα διαθέσει στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δύο δικηγόρους – συνεργάτες του, από την προσεχή Δευτέρα.

Επιπροσθέτως, από την προσεχή Πέμπτη, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ, επικουρούμενος από συνεργάτες του ΔΣΑ, θα παρευρίσκονται στον χώρο κατάθεσης των αιτήσεων στον Δήμο Μαραθώνα για την παροχή άμεσης, δωρεάν νομικής συνδρομής προς τους πυρόπληκτους κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Στήριξη στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ

Τέλος, σε υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ για την έμπρακτη στήριξη των πυροπλήκτων, ήδη ο ΔΣΑ, μετά από συνεννόηση με την διοίκηση του ΚΑΤ και για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των εγκαυματιών της πρόσφατης πυρκαγιάς, προμηθεύτηκε και έθεσε στη διάθεση του Νοσοκομείου ένα μόνιτορ LifeScope VS Nihon Kohden 15’’, για τη μονάδα εγκαυμάτων στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου, αξίας 5.766 ευρώ.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που έδωσαν αίμα κατά την έκτακτη αιμοδοσία που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες, από την οποία έχουν συλλεγεί ήδη πάνω από 100 μονάδες αίματος, καθώς και τους συναδέλφους-μέλη που έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει χρηματικά ποσά από το υστέρημά τους, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας στον Ειδικό Λογαριασμό στήριξης του ΔΣΑ, ο οποίος παραμένει ανοικτός»