Οι ΗΠΑ «δείχνουν» τη Ρωσία για ανάμειξη στις εκλογές του Νοεμβρίου

Η Ρωσία εργάζεται για να υπονομεύσει τις εκλογές για το αμερικανικό Κογκρέσο που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, καθώς και τις προεδρικές εκλογές του 2020, εκτίμησε σήμερα ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Νταν Κόουτς.

Τα ηγετικά στελέχη της ομάδας ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανάμεσά τους ο Κόουτς, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον εμφανίστηκαν στην αίθουσα τύπου στον Λευκό Οίκο για να μιλήσουν για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να προστατευτεί η ακεραιότητα των επικείμενων εκλογών.

«Αληθινή η ρωσική απειλή» απαντούν αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

«Ο στόχος μας σήμερα είναι απλά να πούμε στον αμερικανικό λαό ότι γνωρίζουμε ότι η απειλή είναι αληθινή, συνεχίζεται, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε νόμιμες εκλογές», τόνισε ο Κόουτς, κάνοντας λόγο για μια διάχυτη συνεχιζόμενη απόπειρα που στόχο έχει να υπονομεύσει τις δημοκρατικές αξίες των ΗΠΑ.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών συνεχίζει να ανησυχεί για τις απειλές στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, και για τις ενδιάμεσες και για τις προεδρικές εκλογές το 2020», ανέφερε ο Κόουτς σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο με άλλα ηγετικά στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών.

Η παράνομη δραστηριότητα περιλαμβάνει εγκληματικές απόπειρες για παρεμπόδιση ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η χορήγηση εκλογικής χρηματοδότησης, κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εκλογικών κέντρων και υποδομών ψηφοφορίας, διεισδύσεις υπολογιστών με στόχο εκλεγμένους αξιωματούχους και άλλους, τονίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Επίμονη εκστρατεία μηνυμάτων από τη Ρωσία»

«Αναφορικά με τη ρωσική εμπλοκή στις ενδιάμεσες εκλογές, συνεχίζουμε να παρατηρούμε μια επίμονη εκστρατεία μηνυμάτων από τη Ρωσία για να προσπαθήσει να αποδυναμώσει και να διχάσει τις ΗΠΑ», τόνισε ο Κόουτς. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να προειδοποιήσουμε για τέτοιες προσπάθειες».

Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνες για εκλογική ανάμιξη δήλωσε ο Κρίστοφερ Ρέι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας.

«Επίσης γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι επιχείρησαν να χακάρουν και να κλέψουν πληροφορίες από υποψηφίους και κυβερνητικούς αξιωματούχους» αντίστοιχα πρόσθεσε ο Κόουτς. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που εργάζεται να υπονομεύσει τις αμερικανικές εκλογές.

Μαζί με τους αξιωματούχους στη συνέντευξη Τύπου βρισκόταν η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν και ο διευθυντής της NSA Πολ Νακασόνε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ