Οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen αυξήθηκαν κατά 11% τον Ιούλιο

Σημαντικές ανακατατάξεις γίνονται αυτή την περίοδο στην γκάμα των αυτοκινήτων όλων των κατασκευαστών οχημάτων, λόγω των νέων μετρήσεων κατανάλωσης και ρύπων που προβλέπει η διαδικασία WLTP. Η νέα διαδικασία WLTP θα εισαχθεί τον επόμενο μήνα για όλα τα καινούργια οχήματα στην Ευρώπη.

Οι εταιρείες προσπαθούν να πουλήσουν τα αυτοκίνητα που διαθέτουν και έχουν κατασκευασθεί σύμφωνα με την παλαιά διαδικασία μέτρησης της κατανάλωσης και των ρύπων NEDC [New European Driving Cycle].

Σε αυτό το περιβάλλον, ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις των οχημάτων που διαθέτει στη παγκόσμια αγορά, αυξήθηκαν κατά 11% τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η αύξηση των πωλήσεων υποστηρίχθηκε από ένα πρόγραμμα προώθησης των πωλήσεων.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των μοντέλων που κατασκευάζουν οι φίρμες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του γερμανικού ομίλου (VW, Audi, Seat, Škoda και Porsche) ανήλθαν σε 908.200 μονάδες τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα οι πωλήσεις του ομίλου στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 24% τον περασμένο Ιούλιο. Τον έβδομο μήνα της χρονιάς, στη Γερμανία ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 38%. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19%, ενώ στη Ρωσία σημειώθηκε αύξηση 17%.

Οι πωλήσεις στις Η.Π.Α. αυξήθηκαν κατά 7,8%, στη Νότια Αμερική αυξήθηκαν κατά 17% και στη Βραζιλία κατά 39%. Ο όγκος των πωλήσεων στην Κίνα ήταν σταθερός, αφού η αύξηση ήταν μόλις 0,1%.

Μεταξύ των εμπορικών σημάτων του ομίλου, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η Seat. Η ισπανική μάρκα παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις της 36%.

Οι πωλήσεις της Audi αυξήθηκαν κατά 7%, η VW ανέβηκε κατά 8% και η Škoda σημείωσε αύξηση 15%. Ο όγκος των πωλήσεων της Porsche αυξήθηκε κατά 14%.

Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις του γερμανικού ομίλου Volkswagen το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018 έφθασαν τα 6,4 εκατ., αύξηση 7,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ