Ορφανός: «Να προχωρήσουμε σε πολεοδομικό ανασχεδιασμό»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συναντήσεις που έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, με φορείς της πόλης, για την πλήρη ενημέρωσή του όσον αφορά τα προβλήματα στον κεντρικό δήμο.

Σειρά είχε την Παρασκευή (1/2) ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) όσον αφορά το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλιας. Ο τελευταίος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο, του παράθεσε τα προβλήματα μιας πόλης που έχει την εικόνα από το σχεδιασμό που είχε γίνει το 1917 και κατέθεσε τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την επόμενη μέρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ορφανός, που δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού, άκουσε με προσοχή τον πρόεδρο της διοικούσας και συμφώνησε πως την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να ξεκινήσει ο ανασχεδιασμός της πόλης.

Ορφανός: «Να προετοιμάσουμε την πόλη για τη λειτουργία του μετρό»

«Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας για τη δημαρχία, προχωράμε στις απαραίτητες επαφές για το σχεδιασμό, προκειμένου να διαμορφώσουμε την τελική μας πρόταση. Ο πολεοδομικός ανασχεδιασμός, το παραλιακό μέτωπο και μια μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν έχει γίνει από το 1990 για τη Θεσσαλονίκη, αποτελούν βασικούς άξονες στο πρόγραμμα μας», δήλωσε ο κ. Ορφανός και πρόσθεσε:

«Πρέπει να σχεδιάσουμε την πόλη και να την προετοιμάσουμε για τη λειτουργία του μετρό. Όταν θα παραδοθεί θα πρέπει να έχουμε τις λύσεις για να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν προβλήματα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ο χώρος στον οποίο ανδρώθηκα επαγγελματικά και θα υπάρχει άμεση συνεργασία. Είναι κάτι που το έχω τηρήσει όλα τα χρόνια από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν έχω βρεθεί. Οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι δομημένες, εφαρμόσιμες και ταυτίζονται με τις θέσεις και το σχέδιο για την αλλαγή της αστικής εικόνας της πόλης μας. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγήσουμε τη Θεσσαλονίκη στο μέλλον».