Ουράνιο Τόξο: “Ελλάδα ζήτα συγνώμη”

Να ζητήσει συγγνώμη για τα «οργανωμένα εγκλήματα εναντίον του ‘’μακεδονικού λαού’’ με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό» καλεί με ανακοίνωση του τη “νεοελληνική πολιτεία” και τοπικούς παράγοντες το σλαβόφωνο κόμμα Ουράνιο Τόξο. 

Σε ανακοίνωση του με τίτλο «Αιδώς Αργείοι Доста веќе!»  (Αρκετά πλέον) εξαπολύει επίθεση και στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λιάνη, αλλά και τον δήμαρχο Φλώρινας, Ιωάννη Bοσκόπουλο, γιατί όπως λέει «πρωτοστατεί χωρίς ντροπή στη σταυροφορία συλλογής υπογραφών για ‘την ελληνικότητα της Μακεδονίας’».

«Θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη. Συγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του “μακεδονικού λαού” με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωση του και τον πολιτιστικό του αφανισμό. Συγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό & ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα το κόμμα, που κάνει λόγο για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα,  έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Αιδώς Αργείοι. Доста веќе! (Αρκετά πλέον).

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Με αφορμή την επικύρωση της συμφωνίας της Πρέσπας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Δημοκρατία της Μακεδονίας, τόσο πριν όσο και μετά από αυτήν, γινόμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός πρωτοφανούς κρεσέντου υποκρισίας, παραπληροφόρησης, συκοφαντιών και μίσους απέναντι στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα.

Για μας και για όσους γνωρίζουν δεν είναι παράξενο ότι το χορό σέρνουν άνθρωποι όπως ο επί σειρά ετών βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο για “αλυτρωτισμό” επιχαίροντας επιπλέον ότι η επικύρωση της Πρέσπας “θα μας τελειώσει” ως πολιτικό φορέα.