Ο Αλ Πατσίνο σε δύο «αυτοβιογραφικές» παραστάσεις στο Παρίσι

Ο Αλ Πατσίνο, ο δημοφιλής παγκοσμίως ηθοποιός, αμερικανικής καταγωγής, ανακοίνωσε ότι αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε δύο μοναδικές παραστάσεις στο Παρίσι, τον προσεχή Οκτώβριο, στις οποίες θα αφηγηθεί τη σταδιοδρομία του, τόσο στη μεγάλη οθόνη, όσο και στο σανίδι.

Οι παραστάσεις οι οποίες έχουν τον τίτλο «An Evening with Pacino» (Μια βραδιά με τον Πατσίνο) αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Οκτωβρίου, ενώ θα είναι εξολοκλήρου στα αγγλικά δίχως γαλλικούς υπότιτλους.

«Ονειρεύομαι εδώ και καιρό να παίξω στο Παρίσι», δήλωσε ο 78χρονος σταρ, αναφερόμενος στο Theatre de Paris.

«Χάρη σε έναν κοινό φίλο, τον Ζαν Ρενό, το όνειρο του Αλ Πατσίνο θα πραγματοποιηθεί επιτέλους. Ο Αλ Πατσίνο είναι μέγας λάτρης του θεάτρου, με μια κουλτούρα των μεγάλων έργων», είπε ο Ρισάρ Καγιά, γενικός διευθυντής του Theatre de Paris. «Θα παίξει αυτοσχεδιάζοντας, όπως έκανε στο Λονδίνο και στο Σίδνεϊ με κλασικά κείμενα αλλά και με μονόλογους από τις ταινίες του. Οι δύο παραστάσεις θα είναι διαφορετικές», διευκρίνισε.

Θρύλος του Χόλιγουντ, οι ταινίες του όπως «Ο Νονός», «Ο Σημαδεμένος», «Ντόνι Μπράσκο», «Άρωμα γυναίκας» επισκίασαν λίγο μια σπουδαία πορεία στο θέατρο όπου ο Αλ Πατσίνο ερμήνευσε κυρίως τον «Ριχάρδο Γ΄», τον «Οθέλο» ή τον «Έμπορο της Βενετίας».

«Ουδέποτε είχα πραγματική επιθυμία να παίξω Άμλετ και όμως ο Άμλετ ήταν πηγή έμπνευσης σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Αγαπώ τον Τσέχοφ, τον Μολιέρο και πολλούς άλλους θεατρικούς συγγραφείς. Γνωρίζω καλύτερα την ευρωπαϊκή λογοτεχνία», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσίευσε εντός της εβδομάδας η εφημερίδα Le Figaro.