Ο αρχισεισαγγελέας του Τορίνο επιπλήττει τον Σαλβίνι

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, και του αρχισεισαγγελέα του Τορίνο Αρμάντο Σπατάρο, εξαιτίας δημοσίευσης του Σαλβίνι.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο γραμματέας της Λέγκας, αποκάλυψε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter, πως είχε μόλις ολοκληρωθεί επιχείρηση της αστυνομίας κατά μελών της νιγηριανής μαφίας, η οποία δρα στην βόρειο Ιταλία, μέλη της οποίας και συνελήφθησαν.

« Σαράντα εννέα μαφιόζοι οι οποίοι ευθύνονται για απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό, εμπρησμούς και επιθέσεις, συνελήφθησαν πριν από λίγες ώρες στο Παλέρμο της Σικελίας. Αλλά οι καλές ειδήσεις δεν τελειώνουν εδώ. Άλλοι δεκαπέντε νιγηριανοί μαφιόζοι συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Τορίνο, και στην συνέχεια μπήκαν χειροπέδες σε οκτώ διακινητές ναρκωτικών (οι οποίοι ήταν παράτυποι μετανάστες ή είχαν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους) στην πόλη Μπολοτσάνο. Ευχαριστώ τα όργανα της τάξης. Η ημέρα ξεκίνησε όμορφα!», έγραψε στο Twitter o Σαλβίνι.

Στο άκουσμα της είδησης, ο αρχισεισαγγελέας του Τορίνο, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, προσπαθώντας να συνετίσει τον Ιταλό πολιτικό.

«Η είδηση δόθηκε ενώ η επιχείρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη», εξήγησε ο Σπατάρο. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα «ο υπουργός Εσωτερικών μελλοντικά να αποφύγει τέτοιου είδους ανακοινώσεις ή να πληροφορείται τουλάχιστον σχετικά με την κατάλληλη χρονική παράμετρο, ώστε να μην κινδυνεύσει να ζημιώσει το σύνολο των ερευνών».

Ο Ματέο Σαλβίνι, όμως αντέδρασε, και δεν δέχθηκε τις παρατηρήσεις του δικαστικού και ανταπάντησε άμεσα. «Είναι απαράδεκτο να λέει κανείς ότι ο υπουργός Εσωτερικών μπορεί να ζημιώσει τις έρευνες», έγραψε και πάλι στο Twitter. Σύμφωνα με τον γραμματέα της Λέγκα, τέλος, «αν ο αρχιεισαγγελέας του Τορίνο είναι κουρασμένος, μπορεί να αποσυρθεί από την δουλειά του».