Ο Β. Γάκης καλεί σε αντίσταση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έναν ξεχωριστό τρόπο αντίστασης και διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών προτείνει ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Γάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους συμπολίτες του να σηκωθούν από τον καναπέ τους, να υψώσουν την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι τους και να παρακινήσουν και τους φίλους τους να κάνουν το ίδιο.

Η σχετική πρόταση που κάνει ο Βασίλης Γάκης:

«ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ»

Βήμα 1. Σήκω από τον καναπέ σου.

Βήμα 2. Πάρε την ελληνική σημαία και ύψωσέ την στο μπαλκόνι σου.

Βήμα 3. Κοινοποίησε την κίνηση αυτή στους φίλους σου!

Τις μέρες αυτές συζητείται στην Βουλή των Ελλήνων η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και γράφεται ιστορία με την “παραχάραξή” της. Για πρώτη φορά ένας λαός σε περίοδο ειρήνης αναγκάζεται να “χαρίσει” όχι ένα κομμάτι γης που του ανήκει αλλά κάτι πολύ περισσότερο… Ένα κομμάτι της ιστορικής και της πολιτισμικής ταυτότητάς του..

Ζούμε μοναδικές ιστορικές και πολιτειακές στιγμές που θα επηρεάσουν όχι μόνο την επικαιρότητα αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας.

Χιλιάδες συμπολιτών μας συμμετέχουν στα πανελλαδικά συλλαλητήρια εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και την αγανάκτησή τους για την παραποίηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Υπάρχει, όμως και μία μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ενώ συμφωνεί με τα αιτήματα των συλλαλητηρίων δε συμμετέχει σε αυτά για τους δικούς του λόγους.

Ο Θουκυδίδης στον επιτάφιο του Περικλέους λέει “και αυτούς που δεν ασχολούνται με τα κοινά, όχι φιλήσυχους, αλλά ανόητους θεωρούμε”.

Κανείς δε δικαιούται να είναι αμέτοχος!

Ύψωσε την άποψή σου με έναν τρόπο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να σε παρεμποδίσει

ΎΨΩΣΕ την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι σου!

Ένα μικρό βήμα απ’ τον καναπέ σου, ένα μεγάλο για την πατρίδα σου…».