«Ο γόρδιος δεσμός του ποδοσφαίρου πρέπει να κοπεί»

Μηνύματα για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της συνάντησής του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τονίζοντας ότι ο γόρδιος δεσμός του ποδοσφαίρου πρέπει να κοπεί.

Όπως είπε μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός: «Πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές, σ΄ αυτούς τους ανθρώπους».

Τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κυριάρχησαν από την αρχή στην on camera συζήτηση των δυο πολιτικών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε πως τα προβλήματα που βασανίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα «είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά», για να απαντήσει ο Τσίπρας: «Πράγματι, είναι πολύ στενάχωρο αυτό».

«Υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο»

«Κοιτά, κι εσύ είσαι λίγο της μπάλας, κι εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια -σήμερα φοβάμαι και αύριο-, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές, σ΄ αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Είναι θέμα βούλησης…»

«Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε», επισήμανε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, για να τονίσει πως «το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος». «Διότι», προσέθεσε, «κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες, κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται». «Κι εκεί», σημείωσε, «είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω».

«Προσβάλλουν τη χώρα αυτές οι συμπεριφορές»

«Κοίτα, αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πολύ δυσάρεστη κατάσταση, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να συμπληρώνει ότι «προσβάλλεται η χώρα με αυτές τις συμπεριφορές και δεν είναι κεραυνός εν αίθρια». «Δεν είναι η πρώτη φορά», επισήμανε ο κ. Τσίπρας. «Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ