Ο Διαγωνισμός του ΕΙΤ Food σήμερα στην ΔΕΘ

Ο διαγωνισμός του “ΕΙΤ Food” διεξάγεται σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με έπαθλα ύψους 15.000 ευρώ. 

Το ΕΙΤ Food σε συνεργασία με το EIT Food Hub Greece, που υλοποιείται από τους “Industry Disruptors-Game Changers”, διοργανώνουν το ΕΙΤ Demo day στο πλαίσιο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας, στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ.
Στο ΕΙΤ Food Demo Day συμμετέχουν οι 10 φιναλίστ εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφικής τεχνολογίας και προέκυψαν μετά από αξιολόγηση στο διαγωνισμό RIS Innovation Prizes.

Χθες πραγματοποιήθηκαν ειδικά workshops με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων παρουσίασης και την κατάλληλη προετοιμασία-ωρίμανση των νεοφυών επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο.

Σήμερα, στις 19.30, οι ομάδες θα διαγωνιστούν και θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα σε επενδυτές. Από αυτή τη διαδικασία θα αναδειχθούν οι δύο νικήτριες ομάδες, οι οποίες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα ύψους 10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το EIT Food είναι ένα πανευρωπαϊκό consortium, που εστιάζει στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον τομέα των τροφίμων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Στο σχήμα συμμετέχουν πάνω 50 εταίροι, μεταξύ των οποίων κορυφαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια 13 χωρών.

Το όραμα του ΕΙΤ Food είναι να τεθεί η Ευρώπη στο κέντρο της παγκόσμιας επανάστασης στην καινοτομία και την παραγωγή τροφίμων, αλλά και στην αξία της για την κοινωνία.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.