Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στην Τεχεράνη

Ο προσωρινός επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Κορνέλ Φερούτα θα συναντηθεί με ανώτατους ιρανούς αξιωματούχους την Κυριακή στην Τεχεράνη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ που ελέγχει τη δραστηριότητα του Ιράν στον πυρηνικό τομέα και ειδικότερα τη διεθνή πυρηνική συμφωνία που υπέγραψε το Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις τον Ιούλιο του 2015 στη Βιένη.

“Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επικοινωνίας μεταξύ της ΙΑΕΑ και του Ιράν”, είπε ο εκπρόσωπος.

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται πριν από την τριμηνιαία συνεδρίαση του Συμβουλίου των κυβερνητών της ΙΑΕΑ στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι 35 χωρών-μελών, την προσεχή εβδομάδα, και μετά μια έκθεση της ΙΑΕΑ που υποδηλώνει ότι η συνεργασία του Ιράν με τη διεθνή υπηρεσία απέχει αρκετά από το να είναι ιδεατή, αναφέροντας: “Η συνεχιζόμενη επικοινωνία μεταξύ της Υπηρεσίας και του Ιράν απαιτεί πλήρη και άμεση συνεργασία από το Ιράν. Η Υπηρεσία συνεχίζει να επιδιώκει αυτό τον στόχο με το Ιράν”.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.