Ο Ισραηλινός στρατός «γάζωσε» Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας

«Γάζωσε» Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας ο Ισραηλινός στρατός τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν και σήμερα στη μεθόριο.

Αν και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν προσέγγισαν τον φράκτη ασφαλείας, εν τούτοις οι ταραχές ήταν και πάλι αρκετές κυρίως στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Προκειμένου να τους απωθήσουν οι ισραηλινοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και όταν αυτά δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, άνοιξαν πυρ.

Πάνω από 110 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας τουλάχιστον 109 διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Γιατροί επισημαίνουν ότι τουλάχιστον 10 εξ αυτών τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες.

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και ο επικεφαλής της οργάνωσης στη Γάζα Γιάχια αλ Σινουάρ συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις προκαλώντας τις επευφημίες του κόσμου.

«Οι πορείες της επιστροφής δεν έχουν τελειώσει. Μπορεί να μην είναι τόσο μαζικές αλλά συνεχίζουμε» είπε ο Άλι, ένας διαδηλωτής που είχε κρύψει το πρόσωπό του με ένα μπλουζάκι και συμμετείχε στην πορεία ανατολικά της Χαν Γιούνες στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων την 30η Μαρτίου, 113 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά.