Ο κυκλώνας Ντόριαν υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1

Ο κυκλώνας Ντόριαν, ο οποίος υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, παραμένει σήμερα απειλητικός κατά το πέρασμά του από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε σε ένα τμήμα των Μπαχαμών όπου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων, ενώ ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) σημειώνει ότι ο Ντόριαν υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1, την πιο χαμηλή, νωρίς σήμερα το πρωί καθώς προσέγγιζε την ακτή της Βόρειας Καρολίνας. Ο κυκλώνας κατευθυνόταν προς το βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Καρολίνας με ταχύτητα 24 χλμ/ώρα και συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα περίπου 150 χλμ/ώρα.

“Αργή εξασθένησή του αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Ωστόσο ο Ντόριαν θα παραμείνει δυνάμει ένας ισχυρός κυκλώνας” τις προσεχείς ώρες καθώς περνάει κοντά ή κατά μήκος της ακτής της Βόρειας Καρολίνας, προσθέτει το NHC στην ανακοίνωσή του, στην οποία προειδοποιεί ότι μπορεί κατά τόπους να προκληθεί στην ακτή της πολιτείας αυτής μια επικίνδυνη άνοδος της στάθμης των υδάτων.

“Προβλέπεται μια μακρά νύχτα”, προειδοποίησε χθες το βράδυ στο CNN ο Ρόι Κούπερ, ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, η οποία την ίδια εποχή πέρυσι είχε πληγεί επίσης από κυκλώνα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.