Ο κύβος ερρίφθη; Δε θα είναι υποψήφια στο Δήμο Θεσσαλονίκης η Εύα Καϊλή

Την παραμονή Χριστουγέννων επέλεξαν να συναντηθούν η Φώφη Γεννηματά και η Εύα Καϊλή προκειμένου να ξεπεράσουν την ψυχρότητα μεταξύ τους και να πάρουν αποφάσεις για την νεαρή ευρωβουλευτή.

Στην συνάντηση των δύο γυναικών, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, που μένει να επιβεβαιωθούν και επίσημα, η Εύα Καϊλή θα είναι εκ νέου υποψήφια για το ευρωκοινοβούλιο στις εκλογές του προσεχούς Μαίου.

Συνεπώς δεν πρόκειται να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπουτάρη που αφήνει τη θέση ορφανή για την κεντροαριστερά.

Υπενθυμίζεται ότι  ηπρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε πρόσφατα ζητήσει από τους δύο κορυφαίους ευρωβουλευτές του χώρου, Εύα Καϊλή και Νίκο Ανδρουλάκη να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι για το ευρωκοινοβούλιο γιατί επιθυμεί να τοποθετήσει εκεί πρόσωπα της δικής της επιλογής.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά είχε διαμηνύσει και στην ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή να κατέλθει ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης εφόσον δεν έθετε υποψηφιότητα ο Γιάννης Μπουτάρης, όπερ και εγένετο.

Σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση της Φ. Γεννηματά προς την Εύα Καϊλή ήταν να κατέβει στην Α’ Θεσσαλονίκης – όπου και εκλέγονταν πριν πάει στην Ευρωβουλή.

Η Εύα Καϊλή ζήτησε χρόνο για να το σκεφθεί και δημοσίως έκανε λόγο για τιμητική πρόταση. Προφανώς θέλοντας να μετρήσει τις επιλογές της και την απήχησή της.

Η κ. Καϊλή ήθελε την στήριξη από το «στρατόπεδο» του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος δεν έχει δώσει ωστόσο «χρίσμα» σε κάποιον.  Φέρεται, μάλιστα, να ζήτησε αρμοδίως να πιέσει η Φώφη Γεννηματά τον Γ. Μπουτάρη ώστε να συσπειρωθούν τα «αντάρτικα» της κεντροαριστεράς γύρω από το πρόσωπό της, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση.

Κατόπιν αυτών η όμορφη ευρωβουλευτής από τη Θεσσαλονίκη κατέληξε να μην είναι υποψήφια δήμαρχος με το Κίνημα Αλλαγής για τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά να επιμείνει στην διεκδίκηση μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο της ευρωβουλής.