Ο Μ. Κεφαλογιάννης συνάντησε τους δύο στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελό Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές της Αδριανούπολης, συνάντησε σήμερα (14/5) το μεσημέρι ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Μετέφερα στους δύο Έλληνες, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου έθνους» δήλωσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μετά το τέλος της συνάντησης και πρόσθεσε: «Τους μετέφερα επίσης την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που με το Ψήφισμά του, ζητά με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων την άμεση απελευθέρωσή τους».

Τόνισε επίσης ότι «η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκής προτεραιότητας. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους».

Επιπλέον, ο Μ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Τους αφιέρωσε και μαντινάδα

«Στον Άγγελο και τον Δημήτρη, όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους» τόνισε ο ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφιέρωσε στους δύο στρατιωτικούς και μια μαντινάδα η οποία είναι η εξής: «Ο άντρας που ‘χει Αρχές, όμορφες μεγαλώσει, τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί, να τον εταπεινώσει».