Ο Νετανιάχου καταδίκασε τη δολοφονία του Κασόγκι

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε και αυτός με την σειρά του, την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που έγινε μέσα στο προξενείο της χώρας του, στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μέσης Ανατολής, παραμένει το Ιράν.

Ο Νετανιάχου έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξη Τύπου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Σερβίας.

Σε παρόμοιες όμως δηλώσεις προέβη και ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Γιουβάλ Στάινιτς.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Κασόγκι σε ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό, ο Στάινιτς, που είναι μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του Νετανιάχου, είπε: «Είναι μια ποταπή ενέργεια. Αξίζει κάθε μομφή. Ήταν πολίτης, δημοσιογράφος, όχι τρομοκράτης».

«Έχουμε μια απειλή που μπορεί να γίνει μια υπαρξιακή απειλή – την απειλή ενός πυρηνικού Ιράν, την απειλή της τρομοκρατίας, την απειλή της εξάπλωσης μέσω της Συρίας και του Λιβάνου. Και τα αραβικά κράτη, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, είναι οι σύμμαχοί μας τα τελευταία χρόνια εναντίον της εξάπλωσης του Ιράν και εναντίον της ιρανικής πυρηνικής απειλής», πρόσθεσε στη συνέχεια.