Ο Ν. Γεωργιάδης νέος δ. σύμβουλος στην ΕΥΑΘ

Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ ΑΕ, για τη διασφάλιση της οικονομικής της ευρωστίας και τη βελτίωση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητάς της, όπως και στην υπογραφή της εκκρεμούς επιχειρησιακής σύμβασης με τους εργαζομένους στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, καθηγητής Άγις Παπαδόπουλος, στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της, όπου ο Νάρκισσος (Νάσσος) Γεωργιάδης ορίστηκε ως ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Σημείωσε ότι “σε μια εταιρεία όπως η ΕΥΑΘ ΑΕ, στην οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι κλασικές αρχές της οικονομικής των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό, ο πλέον ενδεδειγμένος δρόμος να διασφαλιστεί οικονομική ευρωστία και να επιτευχθεί η αποστολή μας είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας και η μείωση των αναίτιων στοιχείων κόστους, με τον συνδυασμό τριών δράσεων”.

Αυτές οι δράσεις είναι οι εξής: νέες επενδύσεις και βελτίωση υποδομών, ορθολογικότερος σχεδιασμός και λειτουργία της επιχείρησης και μείωση του κόστους ενέργειας, που αποτελεί και το σημαντικότερο στοιχείο λειτουργικού κόστους. Ειδικότερα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι η εταιρεία, μετά την εκπόνηση προμελέτης, σχεδιάζει την εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών μονάδων, ισχύος 1 MW έκαστη, σε χώρους που υπάρχουν στο Διϋλιστήριο Νερού και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “το Project μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του 2020”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι στόχο της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ ΑΕ αποτελεί η επιτάχυνση ώριμων έργων και η δρομολόγηση νέων την προσεχή πενταετία και έκανε ειδική αναφορά στην επισκευή του αγωγού της Αραβησσού, την ολοκλήρωση της β’ φάσης της Εγκατάσταση; Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (ΕΕΝΘ) και τη συντήρηση των μεγάλων εγκαταστάσεων και του δικτύου, με μείωση των απωλειών.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε  “ μεγάλη πρόκληση” τη διαχείριση μιας επιχείρησης κοινής ωφέλειας με όρους σύγχρονης επιχειρηματικότητας, (σ.σ. η ανάληψη των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου από τον κ.Γεωργιάδη αποτέλεσε πρόταση του βασικού μετόχου της ΕΥΑΘ ΑΕ, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας-ΕΕΣΥΠ, με την διευθύνουσα σύμβουλό της, Ράνια Αικατερινάρη, να παρίσταται σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας).

«Κοινός μας στόχος με την ΕΕΣΥΠ είναι η εξέλιξη της ΕΥΑΘ σε μια εταιρεία – πρότυπο, αξιοποιώντας στο μέγιστο την εμπειρία και τις δυνατότητες των εργαζομένων της» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ από την πλευρά της η κ. Αικατερινάρη σημείωσε μεταξύ άλλων: “ Για μας, την ΕΕΣΥΠ, είναι προτεραιότητα να βάλουμε την ΕΥΑΘ στην ψηφιακή εποχή με κοινές πρωτοβουλίες ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, ώστε δύο ισχυρές εταιρείες με πάρα πολύ μεγάλη τεχνογνωσία κι εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουμε κοινά προβλήματα με κοινές λύσεις».

Το βιογραφικό του Ν.Γεωργιάδη

Ο Νάρκισσος (Νάσσος) Γεωργιάδης είναι κάτοχος πτυχίου Oικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, ΗΠΑ (1982) και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Manchester Business School (1990). Ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει για περισσότερα από 20 χρόνια πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μέλος διοικητικών συμβουλίων πολυεθνικών και εισηγμένων ομίλων σε Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων συμπεριλαμβανομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας, της κλωστοϋφαντουργίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Procter & Gamble Γερμανίας ως διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης της τότε εξαγορασμένης Richardson-Wicks και στη συνέχεια ως διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης & Προϋπολογισμού των εργοστασίων της επίσης εξαγορασμένης από την P&G, Blendax.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης, στο χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2016 εργάστηκε ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και στη συνέχεια διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ελληνικής Υφαντουργίας, υλοποιώντας ένα από τα πιο σύνθετα έργα αναδιάρθρωσης  στην Ελλάδα.

Από το 2016 συνεργάζεται ως σύμβουλος με τη WERNER International Inc., αναπτύσσοντας σχέδια στρατηγικής για λογαριασμό κυβερνήσεων και μεγάλων διεθνών ομίλων κλωστοϋφαντουργίας. Το τελευταίο έτος είχε αναλάβει την ευθύνη συντονισμού του έργου αναδιάρθρωσης του Ομίλου Folli Follie.

Στο μεταξύ, νέο μέλος διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ ΑΕ, ορίστηκε από τη  σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο Θόδωρος Κουλούρης -μετά από πρόταση του υπουργείου Οικονομικών- ο οποίος και θα στελεχώσει και την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας, μαζί με τους Ν. Κλείτου και Π. Γκόγκο.

Ο Θόδωρος Κουλούρης είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής ΑΠΘ (1996) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διεθνή Πολιτική (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών), με διπλωματική εργασία στη διαχείριση υδάτινων πόρων. Επίσης, πρώην αξιωματικός, απόφοιτος της Σχολής Πολέμου και του Κολεγίου Άμυνας της Ρώμης.
Ε.Α.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.