Ο ΟΑΣΑ μοίρασε δωρεάν 8.000 κάρτες ATH.ENA

Ο ΟΑΣΑ μοίρασε την Τρίτη (6/3) δωρεάν 8.000 ανώνυμες κάρτες ATH.ENA Card, με κεντρικό σύνθημα την επαναφόρτιση εισιτηρίων και καρτών. Μάλιστα, αντίστοιχη ενέργεια είναι προγραμματισμένη και για την Τετάρτη (7/3).

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι η ενίσχυση της κουλτούρας της επαναφόρτισης, καθώς τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες είναι επαναφορτιζόμενα. Συνεπώς, το επιβατικό κοινό καλείται να τα επαναχρησιμοποιεί και να μην τα πετά μετά από τη χρήση τους.

Ενημέρωση σε επτά σταθμούς

Δεκάδες προωθητές του ΟΑΣΑ σε επτά σταθμούς («Αγ. Αντώνιος», «Δουκ. Πλακεντίας», «Ομόνοια», «Σύνταγμα», «Ανθούπολη», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω») μοίρασαν στο επιβατικό κοινό δωρεάν ανώνυμες κάρτες ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, παρέχοντας τις σχετικές οδηγίες με ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο Οργανισμός, πέρα από την επαναφόρτιση, συστήνει στους επιβάτες την αγορά εισιτηρίων με πολλαπλές διαδρομές, όπως 10 + 1 ή 5 + 0 ή μετ’ επιστροφής, προκειμένου να αποφεύγει τυχόν ουρές σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα.

Εναλλακτικά, μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card και να τη φορτίζει μέσω του διαδικτύου ή του κινητού τηλεφώνου.

Όσον αφορά την επικύρωση εισιτηρίων και καρτών σε μετρό και ηλεκτρικό, αυτή γίνεται στις πύλες με το πράσινο βέλος, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο από τους σταθμούς και πάντα στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ