ΙΝΤΙΜΕ

Ο Περέιρα φέρνει ξένο διαιτητή στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πρόθεσης της ΚΕΔ να ορίσει ξένο διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι έχουν βάση, καθώς ο Περέιρα αντί να προχωρήσει σε ορισμό Έλληνα διαιτητή, προσανατολίζεται στην έλευση ενός ξένου ρέφερι.

Διαιτητής και αρνητικό κλίμα

Η φερόμενη ως απόφαση του Πορτογάλου έχει να κάνει με το αρνητικό κλίμα που υπάρχει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου για τις αποφάσεις των διαιτητών, τις τεταμένες σχέσεις των δύο φιναλίστ έπειτα από τον μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και με το γεγονός ότι ο αγώνας της 12ης Μαΐου αποτελεί ένα crash test για την ενεργοποίηση της ποινής που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Παρακολούθησης στη FIFA για ποδοσφαιρικό Grexit.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, ο ορισμός ενός ξένου διαιτητή θα είναι κάτι που γίνεται έπειτα από αρκετές δεκαετίες, μία ενέργεια για την οποία ο Περέιρα εμφανιζόταν αρνητικός στην αρχή της σεζόν.

Όσον αφορά την ΕΠΟ, η διοίκησή της έχει αποφασίσει να απέχει από θέματα που αφορούν ορισμούς διαιτητών, καθώς είναι ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον Πορτογάλο πρόεδρο της ΚΕΔ.