Ο Πούτιν κατακρίνει τις ΗΠΑ για απόσυρση από συμφωνία για τα πυρηνικά

Ο Πούτιν κατέκρινε ακόμα μια φορά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών, να αποχωρήσουν από την Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (INF), μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πούτιν, τόνισε ότι η απόφαση αυτή, μπορεί να διαλύσει όλο το σύστημα διεθνούς ελέγχου των εξοπλισμών και μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, με ολέθριες επιπτώσεις.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι για την χώρα του δεν συνιστά δυσκολία να δημιουργήσει σε περίπτωση που αυτό θεωρηθεί αναγκαίο, τα αντίστοιχα χερσαία οπλικά συστήματα, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την συμφωνία IFN.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι παραβιάζουν την συμφωνία INF, την οποία είχαν υπογράψει Μόσχα και Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια του «Ψυχρού πολέμου», δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσουν αν η Μόσχα δεν συμμορφωθεί.

Στην εκτενή ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τα στρατιωτικά επιτεύγματα της Ρωσίας στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών, ισχυριζόμενος ότι τα επιτεύγματα αυτά θα εξαναγκάσουν όσους υιοθετούν μια μιλιταριστική ρητορική να το σκεφτούν.

«Τα τελευταίας τεχνολογίας όπλα τα οποία εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας για δεκαετίες θα αναγκάσουν όσους έχουν συνηθίσει σε μια μιλιταριστική και επιθετική ρητορική να το σκεφτούν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε διευρυμένη σύσκεψη της διοίκησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.