Ο ΣΔΟΕ ξήλωσε με μπουλντόζες δεξαμενές νόθευσης καυσίμων! (vd)

Υπόγειο μηχανισμό νόθευσης υγρών καυσίμων εντόπισαν και ξήλωσαν με μπουλντόζες στην Ελευσίνα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και η Οικονομική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Όπως αποδείχθηκε, με τηλεχειριστήρια επιτήδειοι άλλαζαν τη σύνθεση του καυσίμου που έφθανε στην αντλία και τα ρεζερβουάρ των οχημάτων, νοθεύοντας τα καύσιμα με άλλα λαθραία ή πετρελαιοειδή.

Τι διαπιστώθηκε

Τα ελεγκτικά συνεργεία έσκαψαν σε βάθος τις δεξαμενές και διαπίστωσαν ότι πέρα από τις πέντε νόμιμες, κάτω από το τσιμέντο ήταν άλλες δύο παράνομες, 7.000 και 14.000 λίτρων. Επιπλέον, υπόγειο δίκτυο σωληνώσεων παροχέτευε καύσιμα από τις παράνομες δεξαμενές στις νόμιμες.

Οι αντλίες και η σύνδεση με το σύστημα εισροών-εκροών είχαν παραβιαστεί, μόνο μία αντλία συνδεόταν στο σύστημα, ενώ από τις υπόλοιπες είχαν αφαιρεθεί οι ταινίες ασφαλείας.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας που είναι ακόμα σε εξέλιξη, θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία για την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης: Βγήκε από την ΜΕΘ ο άνδρας που στραβοκατάπιε σουβλάκι