Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του “Jesus Christ Superstar”

Τη στήριξή του στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar» εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να «πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές σκοταδισμού».

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις μιας μερίδας της ιεραρχίας εναντίον της θεατρικής παράστασης ‘Jesus Christ Superstar’ συνιστούν ευθεία απειλή κατά της ελευθερίας του λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η αρχή έγινε από τον Μητροπολίτη Κηθύρων Σεραφείμ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης. Ακολούθησε χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να συντάξει επιστολή στην οποία ζητά να κλείσει η ΕΡΤ, επειδή οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ‘Πρωινή Ζώνη’, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μαρία Πολλάλη, έθεσαν αυτονόητα ερωτήματα για το θέμα στον προσκεκλημένο της εκπομπής τους, Μητροπολίτη Κυθήρων.

Στηρίζουμε ολόπλευρα τους συντελεστές της παράστασης και καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές σκοταδισμού».